Työtä, jolla on merkitystä

Työtä, jolla on merkitystä

Lasten kanssa syntyy usein antoisia keskusteluita ja meidän perheessä parhaimmat niistä käydään juuri ennen nukkumaan menoa. Eräänä iltana lapseni kertoi haluavansa tehdä isona työtä, jossa hän voisi vaikuttaa koko maailmaan. Tavoitteena olisi tehdä työtä, jolla on merkitystä.

Tässä kohtaa voi vain todeta, että hän tuli vähäisistä ikävuosistaan huolimatta – ja varmasti myös osin tietämättään – tiivistäneeksi työn suurimman ja tärkeimmän motivaationlähteen.

Työn merkityksellisyys oli kimmoke myös tähän blogitekstiin, sillä valmistamillamme betonielementeillä on merkitystä ja vaikutusta monen suomalaisen arkeen. Suomalainen sementti, suomalainen kiviaines ja muut tuotteisiimme käytettävät kotimaiset materiaalit ja oheistoiminnot tuovat työtä monille muillekin kuin omalle väellemme. Lisäksi laadukkaat ja kestävät tuotteet ovat olennainen tekijä, kun luodaan viihtyisiä, terveellisiä, turvallisia ja toimivia asuin- ja työympäristöjä.

Haluamme myös olla laadukas, luotettava ja merkityksellinen kumppani asiakkaillemme. Ratkaisujemme ansiosta rakentamisen kokonaisaika lyhenee ja kustannukset pysyvät kurissa. Kehitystyön tavoitteena on lyhentää rakennusaikoja edelleen – laadusta tinkimättä.

Vaikka rakentamisen prosessit nopeutuvat ja sujuvoituvat, rakentamisen yhteenlaskettu työllistävä vaikutus säilyy likipitäen ennallaan. Käytännössä käy niin, että hankalia työvaiheita vain siirtyy työmailta paremmin hallittuihin olosuhteisiin tehtaille.

Asiakas kaiken keskiössä

Haluamme olla elementtirakentamisen vahva asiantuntija myös infratyömailla. Pyrimme tarjoamaan valmiita elementtirakenteita sekä räätälöityjä ratkaisuja, joilla korvataan työläitä ja hitaita paikallavaluja. Näistä kelpaavat esimerkeiksi törmäyskaiteet tierakentamiseen sekä elementtisillat, jotka nopeasti asennettavina vähentävät liikenteelle aiheutuvia haittoja.

Edellä kuvatuista tekijöistä rakentuu myös oman työpäiväni merkityksellisyys. Kaiken keskiössä on asiakas ja hänen ongelmansa. Meidän parmalaisten on mietittävä joka päivä ratkaisuja, joiden avulla asiakkaamme voivat saavuttaa parempia tuloksia.

Oman toimenkuvani ja osaamiseni kautta minun on mahdollista työllistää tehtaitamme. Samalla voin joka päivä kokea, kuinka myös kollegat motivoituvat ja tuntevat työnsä merkitykselliseksi.

Tekemisemme peruskivenä ovat arvomme – kumppanuus, rohkeus, laatu ja vastuullisuus.

Aki Loikkanen
Liiketoimintaryhmäpäällikkö, Parma Oy

Aki on Parman infraliiketoiminnan veturi, joka kehittää uusia rakentamista tehostavia ratkaisuja tiiminsä tuella. Aki harrastaa liikuntaa ja ohjaa lapsia liikunnan pariin. Ota yhteyttä

Lue myös nämä

Blogit aiheittain

PARMAsome

  • Seuraa meitä: