Konkreettisia ja rohkeita vastuullisuustekoja

Konkreettisia ja rohkeita vastuullisuustekoja

Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä ja myös rakennusalan on vastattava tähän haasteeseen. Rakennettu ympäristö aiheuttaa rakennusten käyttö ja itse rakentaminen huomioiden noin kolmanneksen päästöistämme. Varsinaisen rakennusvaiheen osalta rakentamisen päästöt ovat seitsemän prosentin luokkaa ja rakennusmateriaalien osuus on noin viisi prosenttia Suomen kokonaispäästöistä.

Työtä kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi on tehty jo vuosien ajan. Uusiutuvan energian lisääntymisen myötä rakentamisen päästötalkoiden huomio on alkanut kiinnittyä entistä enemmän rakennusvaiheeseen; rakennusmateriaaleista, työmaaprosesseista ja logistiikasta kertyviin päästöihin. Suunnittelijat ja rakentajat hakevatkin nyt taukoamatta vaihtoehtoisia tuotteita ja uusia ratkaisuja, joilla uudisrakentamisen päästöjä saadaan leikattua.

Isona globaalina ohjaustekijänä on myös yleinen asennemuutos. Vastuullisuus sekä oman toiminnan ja tuotteiden mahdollisimman pieni hiilijalanjälki on noussut toimialaan katsomatta yhdeksi keskeiseksi kilpailutekijäksi.

Aidosti päästöjä vähentäviä keinoja

Meillä Consolis Parmassa tätä nopeaa markkinamuutosta on seurattu tarkasti ja olemme tehneet myös määrätietoista työtä siihen vastataksemme. Vastuullisuus on nostettu strategiamme keskiöön ja haluamme olla konkreettinen kumppani, joka tarjoaa rohkeasti omaa vahvaa osaamistaan myös asiakkaidemme käyttöön.

Erilaisten laskenta- ja kompensaatiokeinojen sijaan tarjoamme ratkaisuja, jotka aidosti vähentävät hiilidioksidipäästöjä. Tässä ei sinällään ole mitään uutta, sillä olemme uusilla tuotekonsepteillamme usein aikaisemminkin olleet toimialamme suunnannäyttäjänä.

Uudet, edistykselliseen PARMA GreenTM -teknologiaan perustuvat vähähiiliset tuotteemme ovat siihen luontevaa jatkoa. Olemme jälleen kerran tuoneet markkinoille vaihtoehtoja, jotka helpottavat myös asiakkaidemme, rakennuttajien ja yhteistyökumppaniemme arkea. Ei siis mikään ihme, että heiltä saamamme palaute on ollut kevään ja kesän aikana todella positiivista.

Vastuullisessa yrityksessä on hyvä työskennellä

Vähähiilisten tuotteiden lanseeraus on tuonut positiivista potkua myös talon oman väen tekemiseen, eikä se ole mikään ihme. Rakentamisen ja asumisen CO2-päästöillä on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa ja tässä kohtaa olemme komeasti oman alamme etujoukoissa. Se on myös hyvä pohja kehittää uusia ja jatkojalostaa entistä vähähiilisempiä tuotteita.

Monen muun parmalaisen tavoin olen viime vuosina pohdiskellut vastuullisuusasioita pintaa syvemmältä. Samalla olen miettinyt entistä enemmän myös sitä, millaisen elinympäristön jätän tuleville sukupolville ja mitä voisin sen hyväksi tehdä.

Asiat ovat isoja, mutta vastaus on lopulta yksinkertainen. Itse haluan tehdä joka päivä vastuullisia valintoja sekä työskennellä yrityksessä, joka kantaa vastuunsa tälle planeetalle ja jälkipolville. Parmalla me teemme sen.

 

Hannu Tuukkala
Toimitusjohtaja, Parma Oy

Hannu on motivoitunut rakentamisen prosessin laaja-alainen kehittäjä. Hän uskoo vahvasti rohkeaan alan uudistamiseen nykyaikaista tekniikkaa hyödyntäen. Hannu rentoutuu luonnossa. Ota yhteyttä

Lue myös nämä

Blogit aiheittain

PARMAsome

  • Seuraa meitä: