Elementtirakentajalla on Joulu ainainen

Elementtirakentajalla on Joulu ainainen

Me kaikki tiedämme, että jouluvalmistelut on saatava valmiiksi tarkalleen määräajassa, jotta joulunviettoon voidaan aattoiltana rauhoittua lähimpien seurassa. Ilman panostusta suunnitteluun ja esivalmistukseen joulujuhla menisi monessa kodissa pipariksi. Piparkakkutalo on oivallinen esimerkki joulunajan elementtirakentamisesta saatavista hyödyistä.

Häiriöttömän prosessin takaamiseksi on ensiarvoista, että tuotantokelpoiset suunnitelmat ovat piparitehtaan käytettävissä sovitussa aikataulussa. Suunnitelmissa käytetään vakioratkaisuja ja mallintamiseen perustuvalla suunnittelulla varmistetaan piparikomponenttien yhteensopivuus.

Laadukkaan lopputuloksen kannalta on tärkeää, että piparkakkutalon elementit valmistetaan lämpimissä, kuivissa ja valvotuissa keittiöolosuhteissa. Piparitalotaikinan tekemisessä noudatetaan käyttötarkoitukseen laadittua reseptiä ja massan laatu varmistetaan piparinormien mukaisilla testeillä.

Valveutunut piparkakkutalonrakentaja nostaa esivalmistusasteen huippuunsa. Ikkunat asennetaan seinäelementteihin jo tehtaalla ja työmaalla julkisivut saavat vain viimeisen silauksen sokerikuorrutteella. Huippuunsa viritetyssä piparkakkutalossa kattoelementit asennetaan valmiina levyinä paikalleen. Kaikki on valmista, voimme käydä pöytään!

Elementtirakentajalla on aina joulu!


Täydellisen piparkakkutalon resepti:

Betonielementtien valmistuksessa ja piparkakkutalon rakentamisessa oikeat reseptit varmistavat laadukkaan lopputuloksen. Ammattitaitoisten tekijöiden käsissä valmistus onnistuu, kun valu- ja paistoajat ovat oikein mitoitetut ja muotit ovat taiten tehdyt. Riittävä jälkihoito tarvitaan ennen kuin voidaan nauttia lopputuloksesta.   

Ainesosat:

250 g voita 
1 ½ dl siirappia 
2 1/3 dl sokeria
1 rkl kanelia 
1 rkl inkivääriä 
1 rkl pomeranssinkuorta
2 tl neilikkaa 
2 munaa 
1 rkl soodaa
1 tl suolaa 
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 tl maustepippurijauhetta

Valmistusohje:                                                                        

1. Mittaa kattilaan rasva, siirappi, sokeri, kaneli, inkivääri, pomeranssinkuori, neilikka ja maustepippuri. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä.                                                                                    

2. Lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä sooda ja suola vehnäjauhoihin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää. Peitä taikinakulho ja nosta jääkaappiin kiinteytymään seuraavaan päivään.                                                                

3. Ota taikinaa sopiva pala kerrallaan ja pehmitä sitä painelleen jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta ohut, noin 3-5 millimetrin paksuinen levy. Tarkista ajoittain, että taikina ei ole tarttunut kiinni pöytään. Lisää pöydälle ja taikinalevyn päälle jauhoja tarvittaessa.                                                                 

4. Leikkaa piparkakkutalon seinät ja katto veitsellä tai pizzaleikkurilla. Siirrä samankokoiset kuviot samalle uunipellille leivinpaperin päälle. Näin ne kypsyvät yhtä aikaa.

5. Paista 200 asteisessa uunissa 6-10 minuuttia.

Petri Kähkönen
Markkinointipäällikkö, Parma Oy

Petri vastaa Parman markkinoinnista ja viestinnästä. Betoniuskoon hurahtaneena hän levittää elementtirakentamisen ilosanomaa. ”Pete” huolehtii kunnostaan pelaamalla lätkää RT-kiekossa. Ota yhteyttä