Asuntounelmat tuumaustauolla

Asuntounelmat tuumaustauolla

Unelmat ovat tärkeitä onnellisen elämän ylläpitäjiä ja meillä jokaisella on asumiseen liittyviä unelmia. Toiset haikailevat omakotitaloon maaseudun rauhaan ja monet haaveilevat uudesta citykodista kaupungin sykkeessä. Nykyiseen asumismuotoon halutaan muutoksia esimerkiksi tilantarpeen takia, toimivuuden parantamiseksi tai vaikkapa töiden siirtyessä toiselle paikkakunnalle.

Suomessa tulisi Asuntotuotantotarve 2040 -tutkimuksen mukaan rakentaa 30–35 000 uutta kotia vuosittain näiden asuntounelmien täyttämiseksi. Viime vuosina uusia asuntoja onkin rakennettu reippaasti yli pitkän aikavälin tuotantotarpeen, mutta tänä vuonna inflaatio, korkeat korot ja yleinen epävarmuus ovat hyydyttäneet asuntotuotannon koko toimialaa ravistelevalle tasolle.

Vanha vuoristorata on Helsingin Linnanmäen tunnetuin ja suosituin laite. Me kaikki tiedämme korkealle kaupungin kattojen ylle nousevan ja vinhaa vauhtia alas pimeään tunneliin syöksyvän junan aiheuttaman tunteen. Tällainen vatsanpohjassa tuntuva syöksy koettelee nyt asuntorakentamista ja korjaavat peliliikkeet ovat välttämättömiä yritysten elinkelpoisuuden säilyttämiseksi.

Huvipuistoihin vuoristoradat kuuluvat, mutta rakentamisen markkinoille voisi toivoa tasaisempaa kyytiä. Yritysten toiminnan jatkuvuuden ja toimialan ammattitaitoisten työntekijöiden alalla pysymisen kannalta olisi ensiarvoisen tärkeää, että asuntorakentamisen pohjakosketusta saadaan pikaisesti lievitettyä julkisia rakennus- ja infrahankkeita vauhdittamalla.

Asumisen aikeet ja unelmat uudesta kodista eivät suinkaan ole kuolleet ja päivä, jona ne aktivoituvat, on tänään lähempänä kuin eilen. Tuon päivän koittaessa saamme alalla työllistetyt asuntorakentamisen taitajat taas toteuttamaan ihmisten asuntounelmia.

Oma koti turhan kallis!

 

Petri Kähkönen
Markkinointipäällikkö, Parma Oy

Petri vastaa Parman markkinoinnista ja viestinnästä. Betoniuskoon hurahtaneena hän levittää elementtirakentamisen ilosanomaa. ”Pete” huolehtii kunnostaan pelaamalla lätkää RT-kiekossa. Ota yhteyttä