Kainuun uusi sairaala voitti Tekla BIM Awards -kilpailun

Kainuun uusi sairaala voitti Tekla BIM Awards -kilpailun

Parman tytäryhtiö Rajavillen toimittama Kainuun uusi sairaala on palkittu Suomen ja Baltian parhaana tietomallinnusprojektina Tekla BIM Awards 2018 -kilpailussa. Kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa myös Parman toimitusprojektit Luminary ja Helsingin Keskustakirjasto Oodi saivat molemmat kunniamaininnan.

Voittajakohde on parhaillaan toimitusvaiheessa ja pääosa elementeistä on jo toimitettu. Tässä projektissa tietomallinnusta on hyödynnetty alusta alkaen. Betonielementtitoimituksen osalta mallia on käytetty vahvasti tuotannonsuunnittelussa ja tiedonsiirrossa.

”Tietomalli oli käytössä alusta alkaen tuotannonsuunnittelussa. Kaikkien nähtävillä olevaa visuaalista mallia hyödynnettiin tuotantopalavereissa hahmottamaan kokonaisuutta.”, kertoo tehdaspäällikkö Hannu Rannanjärvi Rajavillestä.

”Kaikki valmistuksessa käytetty elementtidata siirrettiin mallista suoraan tuotannonohjausjärjestelmään. Esimerkiksi tämän kohteen suuret erikoismateriaalien tiedot saatiin mallista ja hankintoja päästiin toteuttamaan ennen lopullisia tuotantopiirustuksia ”, Rannanjärvi jatkaa.

Model sharing –toiminnolla tieto kulkee

Tietomallin jakaminen mahdollistaa nopean ja ajantasaisen tiedonsiirron.

”Mielestäni model sharing –toiminnon ominaisuuksien pitäisi olla kaikissa projekteissa käytössä. Nykyaikaisen tiedonsiirron tulee olla nopeaa ja täsmällistä. Viime kädessä tämä näkyy sujuvampana prosessina työmaalla”, Rannanjärvi kiteyttää.

Lue lisää Kainuun uusi sairaala projektista täällä ja Rajavillen toimituskokonaisuudesta täällä.

Lisätietoja:

Markku Rosenberg, myyntipäällikkö, Rajaville Oy
puh. 020 793 5821
markku.rosenberg@rajaville.fi

Hannu Rannanjärvi, tehdaspäällikkö, Rajaville Oy
puh. 020 793 5885
hannu.rannanjarvi@rajaville.fi