PARMAontelolaatat

PARMAontelolaatoilla toteutat kotisi ala-, väli- ja yläpohjat nopeasti ja edullisesti. Kokoonsa nähden suhteellisen kevyt betonirakenne ja tehokas raudoitus mahdollistavat pitkien jännevälien rakentamisen ontelolaatalla. Käytännössä tämä tarkoittaa isojenkin tilojen luomisen ilman kantavia seinä.

Ontelolaattamme soveltuvat käytettäviksi välipohjarakenteena kaikkien kivirakenteisten seinämateriaalien, harkkojen, elementtien ja paikallavalun kanssa. Rakennesuunnittelijasi valitsee ontelolaatan sen käyttökohteen ja kuormituksen perusteella. Pientaloissa yleisesti käytettyjä laattatyyppejä ovat P18 (175 mm), P20 (200 mm) ja P27 (265 mm). Kaikkia laattoja on saatavana myös valmiiksi eritettyinä.

Omakoti- ja rivitalojen rakentamisessa käytetään vuosi vuodelta enemmän ontelolaattarakenteita. PARMAontelolaattoja voidaankin käyttää:

  • Terveellisen talon alapohjana. Kantava ja tuulettuva ontelolaatta-alapohja voidaan asentaa kaikkien kivirakenteisten sokkelien varaan. Asennustyö viimeistelyineen onnistuu työmaalla jopa alle päivässä. Oikein toteutettu tuulettuva alapohja estää vaarallisen radonin pääsyn huoneistoon ja pitää talon rakenteet kuivina.
  • Kustannustehokkaana ja turvallisena välipohjana. Suomessa suurin osa asuinrakennusten välipohjista rakennetaan ontelolaatoista. Ontelolaatta ei lahoa, eikä homehdu ja eristää hyvin ääntä. Ammattirakentajien keskuudessa ontelolaatta on suosiossa erinomaisen kantokykynsä, pitkien jänneväliensä, edullisuutensa ja rakentamisen nopeuden ansiosta. 
  • Paloturvallisena yläpohjana. Ontelolaatta sopii erinomaisesti myös rakennuksen yläpohjan materiaaliksi. Kivirakenteisella yläpohjalla kruunaat talosi paloturvallisuuden ja pienennät mm. kiinteistön vakuutusmaksuja.
  • Eristävänä pohjaratkaisuna. Erittäin tiivis ontelolaattarakenne säästää energiaa. Valmiiksi eristettyjen laattojemme kanssa et tarvitse enää erillisiä eristyskaistoja.

 

Lataa PARMAontelolaatta-esite!

Lataa Parman pientalorakentajatuotteiden esite!