PARMAinfo 9/2022: Betolar-yhteistyö kiihdyttää päästöleikkauksia

PARMAinfo 9/2022: Betolar-yhteistyö kiihdyttää päästöleikkauksia

Pääkirjoitus: Rakentaminen muutoksen kourissa

Budjettiriihen päätöksillä kasvatetaan valtion velkataakkaa entisestään. Mullin mallin olevat energiamarkkinat ja laukalle kiihtynyt hintojen nousu näkyi hallituksen viime viikolla tekemissä valinnoissa. Valtionvelka nousee lisävelanoton myötä jo lähelle 150 miljardia euroa. Velan määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes 60 miljardilla eurolla.

Tukalassa tilanteessa tarvitaan järkeviä päätöksiä rakentamisen ohjaamiseen. Kaupungit kasvavat edelleen ja elinkeinoelämän tarpeisiin vastaavaa rakentamista tarvitaan niin asuin-, toimitila- kuin infrarakentamisessakin. Toimiva rakennettu ympäristö luo pohjan tulevaisuuden talouskasvulle ja velkakierteen katkaisemiselle.

Nyt jos koskaan olisi tarve yhtenäistää rakentamisen, maankäytön ja liikenneinfran kokonaisvaltaista ohjausta ja poistaa esteet osin takkuavan kaavoituksen tieltä.

Rakentamisen määrän odotetaan vähenevän, mutta kehitystoimintaa on jatkettava ponnekkaasti. Digitalisaatio antaa mahdollisuuden parantaa rakentamisen tuottavuutta älykkään mallintavan suunnittelun ja tiedonhallinnan keinoin. Ilmastonmuutos kiihdyttää innovaatiotoimintaa ja yhä vähähiilisempiä uusia menetelmiä, tuotteita ja ratkaisuja syntyy tuhkatiheään.

Tulevat sukupolvet ansaitsevat sujuvaa tarvelähtöistä rakentamista siellä, minne työ ja ihmiset keskittyvät. Tulevat sukupolvet ansaitsevat kestävää rakentamista kestävän taloudenpidon turvaamiseksi.

Betolarin Geoprime-ratkaisulla lisää päästösäästöjä

Consolis Parma ja Betolar ovat solmineet vähähiilistä rakentamista edistävän kehitysyhteistyösopimuksen. Tarkoituksena on testata Betolarin kehittämää Geoprime-ratkaisua ontelolaattojen teollisessa valmistuksessa ja leikata Parman vähähiilisten ontelolaattojen valmistusvaiheen päästöjä entistäkin pienemmiksi.

Lue lisää

Betonipuisto kutsuu lokakuussa

Betoniteollisuuden yritysten yhteisalue Betonipuisto kokoaa toimialan yritykset FinnBuildiin 4.–6.10.2022. Puistosta löydät tuoretta tietoa vähähiilisestä rakentamisesta ja tuoteuutuuksia sekä voit seurata ajankohtaisia esityksiä ohjelmalavalla.

Lue lisää

Kunnonkohotuksella voimia arkeen

Syksy on tuonut tullessaan jo arjen aherruksen ja nyt tarvitaan uutta virtaa jaksamiseen. Kuntoilu on erinomainen keino akkujen lataamiseen Kumppaniurheilijamme Krista Pärmäkosken vinkeillä pääset sähäkästi alkuun.

Lue lisää