PARMAinfo 9/2020: Valmisosarakentaminen lisää koronaturvallisuutta työmailla

PARMAinfo 9/2020: Valmisosarakentaminen lisää koronaturvallisuutta työmailla

Pääkirjoitus: Valmisosarakentaminen lisää koronaturvallisuutta työmailla

Rakentaminen on Suomessa toistaiseksi selvinnyt koronaviruspandemiasta pienemmin kolhuin kuin alkuvuoden pahimmissa skenaarioissa povattiin. Tehtaat ja työmaat ovat pyörineet kesäkauden ajan vallitsevat olosuhteet huomioiden vähäisin häiriöin. Asuinrakennushankkeita on aloitettu jopa selvästi kevään synkimpiä ennusteita enemmän, vaikka suunta onkin ollut huippuvuosista selvästi alaspäin.

Rakennusteollisuus RT:n viikko sitten julkaiseman tuoreen koronakyselyn tulosten perusteella suurimpina uhkina nähdään nyt hankkeiden siirtymiset, julkisen kysynnän ja sijoittajakysynnän heikentyminen sekä hankerahoituksen saatavuuden vaikeutuminen. Tämä näkyy myös kesän aikana julkaistuissa rakentamisen suhdanne-ennusteissa, jotka eivät lupaa uudisrakentamiseen kasvua tulevalle vuodelle.

Valtiovallan, yritysten ja kansalaisten toimien ansiosta myös Suomen talous on selvinnyt toistaiseksi koronaviruksen aiheuttamilta vahingoilta monia Euroopan valtioita paremmin. Maailmantalouden maininkeihin ja niiden Suomen rannoille tuomiin aaltoihin emme voi vaikuttaa, mutta häiriötöntä rakennustuotantoa voimme edelleen Suomessa tukea huomioimalla koronaturvallisuuden tehtailla ja työmailla.

Tärkeimmät tekijät viruksen leviämisen estämiseksi ovat kontaktien välttäminen ja hygienia. Viruksen toisen aallon nostaessa päätään näitä varotoimia on syytä jatkaa säntillisesti. Myös valmisosien käytöllä voidaan vähentää työmailla tarvittavan työn ja kontaktien määrää. Tehtailla viruksen leviämistä estäviä toimia pystytään toteuttamaan tehokkaasti mm. osastoimalla työalueita ja kulkureittejä. Yhteistyöllä ja suomalaisella sisulla tästä selvitään.

Suomi elpyy jälleenrakentamalla!

 

Pölynsidontaan uusi ympäristöystävällinen ratkaisu

Tehdas- ja varastoalueiden pöly on erityisesti lämpimien hellejaksojen ongelma. Perinteisesti pölynsidontaan käytetyn veden sijaan Consolis Parmalla on testattu uutta ympäristöystävällistä pölynsidonta-ainetta lupaavin tuloksin.

Lue lisää

ANNA ÄÄNESI Kaupunkiympäristötalolle mallinnuskisassa

Suomen ja Baltian maiden Tekla BIM Awards 2020 -kilpailun voittajaksi valittu kaupunkiympäristötalo Kaupunkiympäristötalo on nyt mukana kisassa maailman parhaaksi mallinnuskohteeksi. Voit antaa äänesi tälle upealle uudelle rakennukselle NYT!

Äänestä

Betonipuisto siirtyi keväälle 2021

Betonipuisto on betoniteollisuuden toimijoiden FinnBuild-messujen yhteydessä toteuttama yhteisnäyttelyalue. Messutapahtuman siirtymisen myötä Betonipuiston uusi suunniteltu toteutusajankohta on huhtikuussa 2021.

Lue lisää

Betoniteollisuus uusi mallisuunnitelmat

Asianmukaisesti laaditut suunnitelmat ovat turvallisen, laadukkaan ja sujuvan betonielementtituotannon ehdoton edellytys. Alan toimijoiden yhteistyössä uusimat mallisuunnitelmat sekä seinä- ja runkoliitosdetaljit on nyt julkaistu.

Lue lisää