Hyvät kokemukset edistävät ympäristöystävällisen pölynsidonta-aineen käyttöä Consolis Parmalla

Hyvät kokemukset edistävät ympäristöystävällisen pölynsidonta-aineen käyttöä Consolis Parmalla

Tehdas- ja varastoalueiden pöly on erityisesti lämpimien hellejaksojen ongelma. Perinteisesti pölynsidontaan käytetyn veden sijaan Consolis Parman Uuraisten tehtaalla on testattu uutta ympäristöystävällistä pölynsidonta-ainetta jo kahden vuoden ajan. Saadut kokemukset ovat lupaavia ja testauksia laajennetaan nyt muille tehtaille yhtiössä.

Pölynsidonta tehdas- ja varastoalueilla on tarpeen terveys-, hygienia- ja ympäristösyistä. Hienojakoisen pölyn hengittäminen on terveydelle vaarallista ja tehdasalueen ympäristöön mahdollisesti leviävä pöly voi vahingoittaa työkoneita ja aiheuttaa hygieniahaittoja naapureille. Pohjavesialueilla on tärkeää, että käytettävät pölynsidonta-aineet ovat ympäristöystävällisiä.

”Yleisesti tehdasalueiden pölynsidonnassa käytetään vettä, mutta kuivalla ja lämpimällä kelillä vesi haihtuu jopa muutamassa tunnissa ja pölyäminen alkaa uudelleen. Tällainen ympäristöystävällinen pölynsidonta-aine on pysyvämpi ja tarjoaa parhaimmillaan muutaman viikon pituisen suojan teollisuuden kohteiden pölyongelmiin”, sanoo myyntipäällikkö Henri Hakavuori Kemionilta.

”Uuden pölynsidontaratkaisun hakeminen lähti Uuraisten tehtaallamme ympäristöviranomaisen aloitteesta ja luvalla. Aikaisemmin saimme ympäristölupamääräyksen perusteella käyttää pölynsidontaan vain vettä, mutta olemme nyt testanneet ympäristöystävällistä uutta pölynsidontaliuosta Uuraisilla jo kahden vuoden ajan”, sanoo laatu- ja ympäristökoordinaattori Jouni Erkkilä Consolis Parmalta.

”Pölyhaittojen minimoimisen lisäksi ympäristöystävällisen pölynsidonta-aineen käyttäminen on välttämätöntä puhtaiden pohjavesien turvaamiseksi. Erityisesti pölynsidontaan suunniteltu aine säästää myös merkittävästi puhtaan veden käyttöä, työaikaa ja levityksessä käytettävän työkoneen tarvitsemaa polttoainetta”, Erkkilä jatkaa.

”Saatujen kokemusten perusteella ratkaisua on kehitetty ja se on hyväksytetty ympäristöviranomaisilla. Näin voimme nyt edetä uuden pölynsidontamenetelmän viemisessä muille yhtiön tehtaille”, Erkkilä päättää.

Lue lisää Kemionin maaperässä hajoavista pölynsidonta-aineista

Lisätietoja:

Jouni Erkkilä, laatu- ja ympäristökoordinaattori, Consolis Parma
puh. 020 577 5432
jouni.erkkila@consolis.com

Henri Hakavuori, myyntipäällikkö, Kemion Oy
puh. 045 690 7690
henri.hakavuori@kemion.fi