PARMAinfo 9/2018: Onko elohopea tapissa rakentamisen kuumemittarissa?

PARMAinfo 9/2018: Onko elohopea tapissa rakentamisen kuumemittarissa?

Pääkirjoitus: Kerro omat näkymäsi Parman suhdannekuumemittarille

Pimenevät illat ja kellastuvat puiden lehdet kertovat vuodenajan vaihtumisesta. Selkeitä syksyn merkkejä ovat myös niiskuttavat nenät ja köhisevät kollegat tehtailla, työmailla ja toimistoissa.

Kuumemittari kertoo flunssakauden alkaneen. Kun mittarin lukema kohoaa yli 37 asteen, on syytä jäädä kotiin lepäämään. Töihin voi palata yhden kuumeettoman päivän jälkeen ja näin välttyä myös taudin tartuttamisesta työkavereihin. Flunssakauden aikana tervehtiminen on syytä tehdä ilman kädenpuristusta, ja myös näin välttää pöpöjen vaellusta.

Mutta miltä näyttää rakentamisen suhdannekuumemittari? Talonrakentamisen volyymi on ollut parin vuoden ajan normaalia korkeampi ja 40 miljoonan kuution raja aloituksissa on rikottu. Tulevien vuosien ennustaminen on taas syksyn suunnittelukierroksilla käsillä, mutta mihin suuntaan rakentamisen lämpöaalto on menossa? Pysymmekö yli 40 ”asteessa” vai putoaako mittari normaalilukemiin?

Parman rakentamisen suhdannekuumemittari arvioi näkymiä kolmen vuoden päähän. Kanna kortesi kekoon ja osallistu Suhdannekuumemittari-kyselyymme. Julkaisemme kyselyn tulokset verkkosivuilla ja lokakuun uutiskirjeessä.

Terveenä töihin!

 

Pohjolan vanhan pääkonttorin alueen ensimmäinen tornitalo Parmalta

Helsingin Munkkivuoren uusi aika alkaa olla käsillä. Perinteikkääseen 1950-luvun lähiöön Pohjolan entisen pääkonttorin kylkeen nousee lähivuosina peräti 700 uutta asuntoa.

Lue lisää

World premiere – PARMAyoutube on täällä!

Joko olet nähnyt PARMArappaus-case videon tai lyhytelokuvan Parman jännepalkkisillasta? Tunnetko Ladulla olen elementissäni -lyhytvideosarjan? Parman videot ja animaatiot löydät nyt myös PARMAyoutubesta.

Katso videot

Enää 36 yötä #betonipuisto’n aukeamiseen!

Helsingin Pasilaan suunnitellun #betonipuiston huippusalaiset toteutussuunnitelmat ovat valmistuneet. Alueen rakentaminen toteutetaan ennätysnopeassa aikataulussa ja puisto aukeaa yleisölle keskiviikkona 10.10.2018. Sisäänpääsy on ilmainen!

Tule käymään

Puuttuuko elämästäsi suunnitelmallisuutta?

Parman kasvava oma suunnittelu kaipaa uusia osaajia. Jos sigma vääntyy ja tunnet vetoa edistyksellisiin betonirakenteisiin, olet oikea ihminen lisävoimaksi dynaamisiin tiimeihimme.

Tartu tilaisuuteen!