PARMAinfo 8/2021: Seis CO2! – mihin rakentamisen on varauduttava ilmaston muuttuessa?

PARMAinfo 8/2021: Seis CO2! – mihin rakentamisen on varauduttava ilmaston muuttuessa?

Pääkirjoitus: Kasvukäyrällä toiselle vuosipuoliskolle

Kesälomat eivät tuoneet odotettua helpotusta koronavirustilanteeseen ja tartuntaluvut ovat olleet jälleen kasvussa viime viikkojen ajan. Rokotukset edistyvät kuitenkin valtakunnassa hyvin ja niiden ansiosta sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on pysynyt toistaiseksi aisoissa.

Tartuntalukujen ohessa myös rakentamisen indikaattorit ovat olleet myönteisellä kasvukäyrällä. Tilastokeskuksen tuoreimman lupajulkistuksen mukaan maalis-toukokuussa myönnettiin lähes 20 prosenttia enemmän lupia kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona. Ilahduttavaa on se, että lupien kasvu näkyi tasaisesti myös muussa kuin asuinrakentamisessa.

Myös RPT Byggfaktan kvartaaliraportti Rakennusalan trendit Q3/2021 ennustaa selvää 28 prosentin kasvua käynnistyvän rakentamisen arvoon ja määrään kuluvalla vuosineljänneksellä. Raportin mukaan sote-rakentaminen kattaa suurimman osan kasvusta asuinrakentamisen ohella.

Rakentajat voivat palata lomilta töihin luottavaisin mielin, sillä töitä riittää nyt työmailla ja tehtailla. Töihin palatessa on edelleen jylläävässä pandemiatilanteessa syytä muistaa koronavirusturvallisuus, jotta töiden keskeytyksiltä vältytään. Tutut keinot toimivat: jatketaan etätöitä, vältetään kontakteja, huolehditaan turvaetäisyyksistä ja hyvästä hygieniasta, eikä tulla oireisina töihin.

Turvallista ja toimeliasta rakentajan syksyä!

Seis CO2! – tule mukaan!

Meteorologi Lea Saukkonen ilmatieteenlaitokselta ja rakennusalan huippuasiantuntijat johdattelevat Seis CO2! -seminaarissa kuulijat vähähiilisemmän rakentamisen tiekartalle. Elinkaariviisaan ja kestävän rakentamisen tapahtuma on suorin reittisi päästöjä pysäyttävien ajatusten ja ideoiden pariin. Ota ilmastohaaste vastaan!

Lue lisää

Nyt on töitä tekijöille!

Etsimme hyvähenkisiin tiimeihimme vahvistuksia palvelevaan myyntiin, jämäkkään projektinhallintaan ja kädentaitoja vaativaan tuotantotyöhön. Tartu tilaisuuteen sinä kokenut kehäkettu tai vielä kynsiäsi teroittava aloitteleva ammattilainen!

Lue lisää

Vastuullisuus on sydämenasia

”Asiat ovat isoja, mutta vastaus on yksinkertainen. Itse haluan tehdä joka päivä vastuullisia valintoja sekä työskennellä yrityksessä, joka kantaa vastuunsa tälle planeetalle ja jälkipolville”, kirjoittaa toimitusjohtaja Hannu Tuukkala.

Lue lisää