PARMAinfo 4/2024: Jättitoimitus IPO Woodille Consolis Parmalta

PARMAinfo 4/2024: Jättitoimitus IPO Woodille Consolis Parmalta

Pääkirjoitus: Kestävää kaupungistumista ja vihreitä investointeja

Maaliskuussa julkaistu Rakennusteollisuus RT:n suhdannekatsaus kertoo karua tarinaa rakentamisen tilasta juuri tällä hetkellä. Rakentaminen väheni viime vuonna 11 prosenttia. Asuntotuotannon pudotus oli jyrkin, mutta myös muut sektorit hyytyivät. Eikä suhdanne-ennusteen mukaan ole vielä merkkejä käänteestä. Katse on suunnattava tulevaisuuteen.

Rakentajan pelikenttää muokkaavat suuret voimat ovat kaupungistuminen ja ilmastonmuutos. Kaupungistuminen on maailmanlaajuinen megatrendi, jonka seurauksena yhä useampi asuu kaupunkiseuduilla ja monet toiminnot keskittyvät kaupunkeihin. Myös Suomessa kaupungistuminen jatkuu ja polarisoituu. Vuoteen 2040 mennessä yhdeksään suurimpaan kasvukeskukseen tarvitaan yli puoli miljoonaa uutta kotia.

Vähäpäästöisten investointien aihioita on Suomessa vireillä jopa reippaasti yli parin sadan miljardin euron arvosta. Näiden teollisuuden suurhankkeiden ja niiden luomien uusien työpaikkojen realisoituminen edellyttää puhdasta sähkön tuotantoa ja valtion vahvaa taustatukea investointien kotiuttamiseksi.

Rakentaminen ei lopu koskaan.” Tämä rakentajille tuttu lause on viime aikoina ollut koetuksella, mutta totta se on. 90-luvun lama pois lukien aloituskuutiot eivät ole olleet näin alhaisella tasolla viiteenkymmeneen vuoteen. Pohjakosketusta seuraa vuorenvarmasti tälläkin kerralla nousukausi ja sen alku nojaa vahvasti kaupungistumisen ja vihreän siirtymän tuomaan paineeseen.

Hyvinvointivaltio tehdään rakentamalla!

IPO Woodin uuden tuotantolaitoksen elementit Consolis Parmalta

Iisalmen Sahat Oy uudistaa nykyisen tasaamolaitoksensa ja investoi moderneihin ja tehokkaisiin tuotantolaitteisiin. Consolis Parma toimittaa tämän uuden ja huippunopean, sahatavaran kuivalajitteluun- ja paketointiin erikoistuneen laitoksen betonielementit. Tilaaja on hankkeen rakentamisesta vastaava Valicon Oy.

Lue lisää

Sankareita, onko heitä?

Consoliksen ammattilaiset ympäri maailman. Nämä teollisuuden sankarit ovat se voimavara, jonka avulla varmistamme korkean laadun, sujuvat toimitukset, vaihtoehdot vähähiilisempään rakentamiseen sekä ennen kaikkea odotukset täyttävät asiakaskokemukset.

Katso video

Hiilineutraalia sementtiä!?!

Hiilidioksidin talteenottoon liittyvä teknologia kehittyy vauhdilla. Norjassa Brevikin sementtitehtaan yhteyteen on valmistumassa rakentamisen päästöjä merkittävästi vähentävä laitos, jossa tullaan keräämään vuosittain 400 000 tonnia hiilidioksidia.

Lue lisää