IPO Woodin uuden tuotantolaitoksen elementit Consolis Parmalta

IPO Woodin uuden tuotantolaitoksen elementit Consolis Parmalta

Iisalmen Sahat Oy uudistaa nykyisen tasaamolaitoksen ja investoi moderneihin ja tehokkaisiin tuotantolaitteisiin. Consolis Parma toimittaa tämän uuden ja huippunopean sahatavaran kuivalajitteluun- ja paketointiin erikoistuneen laitoksen betonielementit. Tilaaja on hankkeen rakentamisesta vastaava Valicon Oy.

IPO Woodin investointi tulee tehostamaan tuotantoa merkittävästi, minkä lisäksi uusi tuotantolaitos tehostaa raaka-aineen käyttöä sekä parantaa turvallisuutta ja työoloja. Investointi on Euroopan Unionin osarahoittama. Parman toimitukseen kuuluvat kohteen runko-, laatta- ja seinäelementit.

”Olemme tehneet Parman kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä. Kokemukset hyvin sujuneista aikaisemmista projekteista ja kilpailukykyinen kokonaishinta olivat merkittävimmät tekijät betonielementtien toimittajavalinnassa”, kertoo työpäällikkö Tommo Toroi Valicon Oy:sta.

”Valmistajan oma suunnittelu tuo myös varmasti sujuvuutta ja joustavuutta projektin toteuttamiseen, kun suunnittelijat tuntevat tuotannon vaatimukset ja detaljit”, Toroi arvioi.

”Annamme arvoa myös sille, että betonielementtien valmistus tapahtuu paikallisesti täällä Iisalmessa. Paikallinen valmistus pienentää kuljetuksista aiheutuvia päästöjä ja työllistää savolaisia ammattilaisia”, Toroi päättää.

Kohteen elementtitoimitukset alkavat toukokuussa 2024 ja itse laitos pyörähtää käyntiin keväällä 2025.

Lue lisää IPO Woodin sivuilta täältä.

 

Lisätietoja:

Markus Marttinen, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 529 5286
markus.marttinen@consolis.com

Tommo Toroi, työpäällikkö, Valicon Oy
puh. 040 753 6354
tommo.toroi@valicon.fi