PARMAinfo 4/2019: Parmalle tyrmäysvoitto työturvallisuuskilpailussa

PARMAinfo 4/2019: Parmalle tyrmäysvoitto työturvallisuuskilpailussa

Pääkirjoitus: Suuntana toimivat kaupungit

Maaliskuussa julkaistun ROTI-raportin erityisteemana on kaupungistuminen. Raportin avaussivulle painettu Winston Churchillin sanoma on ajankohtaisen osuva – Me muokkaamme rakennettua ympäristöä, jonka jälkeen se muokkaa meitä.

Meidän rakentajien tärkein tehtävä on tuottaa kestäviä, toimivia, turvallisia ja viihtyisiä asuin- ja työympäristöjä ja näitä yhdistäviä liikenneverkkoja. Jo pelkästään se, että rakennuksiin on sitoutunut 45 prosenttia kansallisvarallisuudestamme, velvoittaa meitä huolehtimaan tehtävämme asianmukaisesti.

Toimivien kaupunkien ja kaupunkiyhteyksien merkitys korostuu, sillä väestömäärän kasvu nostaa tuottavuutta. Kaupunkiseudut toimivat talouden moottoreina ja tukevat koko Suomen taloutta.

Myös ilmastonmuutoksen taklaamisessa meillä rakentajilla on merkittävä rooli. Rakennuksen toiminnallisuudessa ja materiaalivalinnoissa on mietittävä koko elinkaaren aikaista kestävyyttä ja päästöjä, opastaa ROTI-raportti. Toimiva raideliikenne tukee Suomen ja EU:in ilmastotavoitteita, raportti jatkaa.

Tehtäväämme ja tulevaisuuden haasteisiin voimme vastata yhteistyössä. Betoni kestää vertailun rakennuksen elinkaaren aikaisten päästöjen osalta hyvin. Uudisrakentamisessa kehittämisen painopisteenä tulee olla rakentamisvaiheen päästöjen alentaminen, mutta toteuttamisvalinnoissa on huomioitava koko elinkaari – ilman kilpailua rajoittavaa perusteetonta sääntelyä.

Kestävät kaupungit rokkaa!

 

Kotkan tehdas löi kilpakumppanit kanveesiin turvallisuuskisassa

Parman Kotkan tehdas oli omassa luokassaan betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailussa. Yli kolmetuhatta työpäivää tapaturmitta toiminut tehdas voitti kisan, jossa Parman ja Rajavillen tehtaat veivät kolmoisvoiton.

Lue lisää

Kaasurekka jättää pienemmät hiilirenkaanjäljet

Parman kuljetuskumppani Arto Järvimäki Oy sai viime viikolla käyttöönsä tuliterän kaasukäyttöisen elementtiveturin. Kaasun käyttö raskaiden elementtikuljetusten polttoaineena pienentää hiilidioksidipäästöjä peräti 20 prosenttia.

Lue lisää

Parman oma suunnittelu on tuottavuuspanostus

Parman oma suunnittelu parantaa työn tuottavuutta työmailla. Valmistajan oma suunnittelija osaa huomioida tuotantoprosessin vaatimukset. Lisäksi aikataulujen hallinta paranee, kun suunnittelu ja tuotanto toimivat käsi kädessä.

Lue lisää

Suunnittelija – ota uusi suunta elämääsi!

Moni Parmalle tullut suunnittelija on yllättynyt siitä, kuinka monipuolisia tehtäviä elementinvalmistaja voi tarjota. Useille työ suunnittelussa on avannut polun muihin pesteihin kansainvälisessä konsernissa. Tartu tilaisuuteen!

Lue lisää