PARMAinfo 3/2019: Parman betonimyllyt pysähtyvät ensi viikolla

PARMAinfo 3/2019: Parman betonimyllyt pysähtyvät ensi viikolla

Pääkirjoitus: Joka päivä on turvallisuuspäivä

Rakentaminen on toimiala, jossa sattuu ja tapahtuu. Pahimmillaan peruuttamattoman pahasti, sillä työpaikkakuolemista suuri osa tapahtuu rakennustyömailla ja rakennustuoteteollisuudessa. Tänä vuonna on sattunut jo kaksi kuolemaan johtanutta työtapaturmaa – molemmat rakennustyömaalla. Tämä surullinen tilastotieto on vakava syy nostaa turvallisuusasiat tuloksen edelle.

Työnantajan velvollisuus on huolehtia henkilöstönsä työturvallisuudesta, mutta ilman jokaisen työntekijän panosta tuloksia ei saavuteta. Työnantajan turvallisuustoimenpiteillä varmistetaan turvallisuutta arvostava yrityskulttuuri. Se luo samalla pohjan työyhteisölle, jossa omasta ja työkaverin turvallisuudesta välitetään omatoimisesti.

Samalla on tärkeää muistaa, että turvallisuus ja tuloksen tekeminen kulkevat lopulta käsi kädessä. Jokainen tapaturma maksaa menetettyinä työtunteina ja häiriöinä tuotannossa. Kun turvallisen työnteon mahdollisuuksia parannetaan, luodaan myös paremmat edellytykset kannattavalle liiketoiminnalle. Parhaimmillaan turvalliseen työntekoon tähtäävä kehittäminen on luonnollinen osa päivittäistä tekemistä ja johtamista.

Parman ja koko Consoliksen tavoite on saavuttaa Nolla tapaturmaa –kulttuuri. Kulttuuri, jossa jokainen tehtaanportista tai toimiston ovesta sisään astuva työntekijä on omaksunut turvallisen työnteon vaatiman ”hälytysvalmiuden” tullessaan töihin.

Safety first!

Turvallisuuspäivä pysäyttää betonimyllyt

Työturvallisuus on ykkösasia Parmalla. Ensi viikolla järjestettävät turvallisuuspäivät pysäyttävät betonimyllyt kaikilla yhtiön toimipaikoilla. Tänä vuonna erityisteemana on riskienhallinta.

Lue lisää

Jättihotellin vaativat julkisivuelementit Parmalta

Parma ja NCC Suomi ovat tehneet sopimuksen päärautatieasemalle rakennettavan hotellin betonielementtitoimituksesta. Parman toimitukseen kuuluvat mm. uudisosan vaativat julkisivut.

Lue lisää

Kiinnostaako pelipaikka avauskokoonpanossa?

Haemme tälläkin hetkellä uusia parmalaisia joukkueeseemme. Suunnittelijana voit valita toimipisteesi ja Forssaan kaipaamme tuotannonosaajaa. Vala uutta uskoa tulevaisuuteesi! #PARMArekry #ConcreteCareers

Lue lisää

Puunkäytön lisääminen lämmittää lahkeessa vain hetken

Rakentamisessa puunkäytön lisääminen ei ole perusteltua ilmasto- tai työllisyysnäkökulmasta. Hakkuiden lisääminen pienentää hiilinielua ja puurakentamisessa turvaudutaan jo nyt tuontitavaraan.

Lue lisää