PARMAinfo 12/2018: Joulunajan elementtitoimitukset onnistuvat ennakoimalla

PARMAinfo 12/2018: Joulunajan elementtitoimitukset onnistuvat ennakoimalla

Pääkirjoitus: Tuhannen taalan paikka investoinneille

Viime viikolla julkaistut kolmannen vuosikvartaalin rakennuslupatilastot tukevat ennusteita, joiden mukaan uudisrakentamisen määrä vähenee lähivuosina. Suurin yksittäinen tekijä on kerrostalorakentamisen kiivaimman tahdin rauhoittuminen sijoittajakysynnän hiipuessa. Toimialan sisällä kerrostalorakentamisen palaamista ”normaalitasolle” on pidetty odotettuna kehityskulkuna.

Kaupungistuminen näyttää silti jatkuvan, mikä takaa asuntorakentajille töitä myös tulevaisuudessa. Merkittäviä rakennus- ja kaupunkikehityshankkeita on käynnissä ja vireillä vielä vuosiksi eteenpäin. Esimerkiksi Helsingissä 700 miljoonan euron Helsinki Garden -hanke työllistäisi toteutuessaan pääkaupunkiseudun rakentajia jo lähivuosina.

Mansessa Tampereen Kannen talonrakentaminen on vasta käynnistymässä ja Ratikkalinjat luovat mahdollisuuksia uudisrakentamiselle raiteiden äärellä. Turun 2035-rakennemallissa Turku-Kaarina-Raisio -ydinkaupunkialueen kasvuksi on arvioitu 60 000 uutta asukasta. Oulu on ottanut asemansa koko pohjoisen Skandinavian pääkaupunkina, eikä kaupungin vetovoima ole hiipumassa.

Uudisrakentamisen mahdollinen putoaminen tarjoaa oivallisen tilaisuuden raideliikenteen ja teollisuuden odotetuille suurinvestoinneille. Kerrostalorakentamisesta vapautuvalle työpanokselle olisi hyvää käyttöä niin Tunnin juna –hankkeessa kuin teollisuuden seuraavissa mahdollisissa jätti-investoinneissa. Nopea päätöksenteko takaisi rakentajille töitä ja pitäisi myös toteutuskustannukset kurissa.

Rakentaminen takaa Suomen kilpailukyvyn!

 

Pikavinkit joulunajan elementtirakentajille

Parman tehtailla kerätään välipäivinä voimia tulevaan vuoteen 2019. Tarvittavat elementtitoimitukset hoidetaan toki asianmukaisesti, mutta lomajaksolle osuvien kuljetusten tilaukset on syytä tehdä hyvissä ajoin. Pakkaskauden alettua työmailla on hyvä tarkistaa myös ontelolaattojen vesireiät.

Lue lisää

 

Blominmäen jätevedenpuhdistamon betonielementit Parmalta

Parma ja YIT Infra ovat solmineet sopimuksen jättimäisen Blominmäen jätevedenpuhdistamon betonielementtien toimituksista. Toimitus sisältää yli kaksi tuhatta erillistä elementtiä.

Lue lisää

 

Ontelolaatastojen suunnitteluohje päivitetty

Parman ontelolaatastojen suunnitteluohje on päivitetty. Oleellisimmat muutokset koskevat laattatyyppien päivityksiä ja lähtötietojen toimitusta. Lisäksi turvallisen ja taloudellisen suunnittelun ohjeistusta on lisätty.

Lue lisää

 

Next level purchasing as passion?

Purchasing professional – ready to take a step forward? Joining European leader purchase team gives you all back up and possibility to be a world-class buyer tomorrow. Jump!

Read more