TOAS leikkaa kerrostalon päästöistä neljännesmiljoona kiloa

TOAS leikkaa kerrostalon päästöistä neljännesmiljoona kiloa

Tasokkaista ja moderneista opiskelijakodeista tunnettu Tampereen opiskelija-asuntosäätiö rakentaa vähähiilisen kerrostalon Näsijärven rannalle. Yhdeksän kerroksisessa ja 67 asuntoa käsittävässä TOAS Rauhaniemessä Parman vähähiiliset betonielementit pienentävät päästöjä yli neljännesmiljoona kiloa. Kohteen rakentaa NCC.

Vastuullinen kiinteistökehittäjä TOAS on sitoutunut ympäristöstä huolehtimiseen kiinteistöjen käytössä, hoidossa ja hankinnassa. Uudiskohde TOAS Rauhaniemessä opiskelija-asuntosäätiö leikkaa ympäristöohjelmansa mukaisesti päästöjä jo rakennusvaiheessa.

”Opiskelija-asuntojemme kysyntä on suurta ja on tärkeää, että uusia taloja päästään rakentamaan. Uudiskohteet rakennamme energialuokkaan A ja muutenkin tavoitteena on mahdollisimman vähähiilinen lopputulos. Runkomateriaalina käytämme ensimmäistä kertaa vähähiilistä betonia. Hyvässä yhteistyössä tästä on hyvä jatkaa. Olemme oikein tyytyväisiä, että hanke etenee”, toteaa TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski.

“Olemme tehneet tässä kohteessa tiivistä yhteistyötä betonielementtivalmistaja Parman asiantuntijoiden ja tilaajana toimivan TOASin kanssa. Pääsemme rakennuksen rungon osalta yli 30 prosenttia pienempiin päästöihin verrattuna vakiotuotteista valmistettuun runkoon”, kertoo NCC:n Tampereen alueyksikön johtaja Petri Moksén.

Vähähiilisiä betonielementtejä nyt myös julkisivurakenteissa

Parman vähähiilisiä tuotteita käytetään Rauhaniemen uudessa opiskelija-asuntohankkeessa kattavasti. Kohteen väliseinä- ja laattaelementtien lisäksi myös julkisivuelementit toteutetaan vähähiilisellä vaihtoehdolla.

”Toistaiseksi olemme toimittaneet vähähiilisiä tuotteita vain betonirungon sisärakenteisiin. Tässä kohteessa väliseinä- ja laattaelementtien lisäksi myös julkisivuelementit valmistetaan vähähiilisinä”, kertoo teknologiajohtaja Juha Rämö Consolis Parmalta.

”Energiantuotannon vihreän siirtymän myötä varsinaisen rakentamisvaiheen päästöjen merkitys rakennuksen elinkaaren aikaisten ympäristövaikutusten osalta kasvaa. Rakentamisvaiheen päästöistä taas valtaosa aiheutuu rakentamisessa käytettävistä materiaaleista”, Rämö selventää.

”Tässä tamperelaisessa opiskelija-asuntohankkeessa päästöjä leikataan peräti 260 000 kiloa vähähiilisiä betonielementtejämme käyttämällä”, Rämö päättää.

Kohteen elementtitoimitukset käynnistyvät kesän kuluessa ja opiskelijoiden on määrä päästä muuttamaan uusiin järvenrantakoteihin kesällä 2024.

Lue lisää rakentamisen päästöjen vähentämisestä täältä.

 

Lisätietoja:

Henri Soikkeli, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 545 3488
henri.soikkeli@consolis.com

Petri Moksén, yksikönjohtaja, NCC
puh. 050 534 7257
petri.moksen@ncc.fi

Kirsi Koski, toimitusjohtaja, TOAS
puh. 050 330 2103
kirsi.koski@toas.fi