Terveys- ja turvallisuuspäivä keskeyttää työt Consolis Parmalla

Terveys- ja turvallisuuspäivä keskeyttää työt Consolis Parmalla

Terveys- ja turvallisuusviikkoja vietetään koko Consolis-konsernissa 18.9.-1.10.2023. Turvallisuusasiat ovat viikkojen aikana laajasti esillä ja lisäksi yksi työpäivä jokaisella yhtiön toimipaikalla pyhitetään vain ja ainoastaan terveydelle ja työturvallisuudelle. Parmalla terveys- ja turvallisuuspäivää vietetään ensi keskiviikkona 20.9.2023.

Ihmisten terveys ja turvallisuus on Consoliksessa etusijalla ja se koskee kaikkia konsernin liiketoiminnan osa-alueita. Kenenkään ei pitäisi satuttaa itseään yhtiön toimipaikoilla tai työmailla. Tavoitteena on ankkuroida Nolla tapaturmaa -kulttuuri vallitsevaksi tavaksi toimia.

”Turvallisuusfilosofiamme mukaan jokainen yhtiön työntekijä on meillä vain lainassa läheisiltään. Jo perinteeksi muodostuneen turvallisuusviikkomme tavoitteena on nostaa turvallisuusasiat arjen yläpuolelle ja keskitymme yhdessä turvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Tänä vuonna terveys on nostettu turvallisuuden rinnalle ja käytämme seuraavien kahden viikon ajan erityisen paljon aikaa terveys- ja turvallisuusasioihin”, sanoo Consolis Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala.

”Tämän vuoden erityisteemana on Don’t walk by. On tärkeää, että olemme jatkuvasti valppaina, emmekä kävele ohi tilanteissa, joissa piilee vaaran riski. Puuttuminen on osoitus sitoutumisesta turvallisuuskulttuuriin ja aitoa työkaverin terveydestä ja hyvinvoinnista välittämistä”, Tuukkala jatkaa.

Terveys- ja turvallisuusviikkoa vietetään tänä vuonna Consolis-konsernissa jo kymmenettä kertaa.

Turvallisuus jokaisen työntekijän sydämenasiaksi

Parmalla aloitettiin johdonmukaiset toimenpiteet terveyden ja työturvallisuuden parantamiseksi jo parisen kymmentä vuotta sitten. Poissaoloon johtaneiden tapaturmien tapaturmataajuutta kuvaava suhdeluku on pudonnut murto-osaan lähtötasosta. Tänä vuonna tämä taajuusluku on painunut neljän tuntumaan ja kaikkien tapaturmien taajuus on puolittunut vuoden takaisesta tasosta. Yhtiön Kotkan elementtitehdas voitti viime vuonna jo kolmatta kertaa toimialan turvallisuuskilpailun.

”Tärkeimpien turvallisuusmittareiden lukemat ja Kotkan tehtaan saavutukset osoittavat, että määrätietoinen panostus työturvallisuuteen näkyy myös tuloksissa. Pitkällä aikavälillä tulosten kehittyminen kertoo siitä, kuinka jatkuva työ turvallisuuden parantamiseksi kantaa hedelmä”, sanoo Parman turvallisuuspäällikkö Anna Laksio.

”Positiivisen kehityksen varmistaminen edellyttää jokaisen osallistumista ja sitoutumista turvallisuustyöhön. Keskustelemme terveys- ja turvallisuuspäivän aikana inhimillisistä riskeistä ja siitä, miten jokainen voi vaikuttaa turvallisuuteen havainnoimalla ja keskustelemalla siitä. Vahvasti esillä ovat myös nosto-, kemikaali- ja liikenneturvallisuuteen liittyvät asiat henkistä hyvinvointia unohtamatta”, Laksio jatkaa.

Terveys- ja turvallisuusviikon aktiviteetit eivät vaikuta betonielementtien toimituksiin.

Katso Turvallisuus ensin -videomme.

 

 

 

Lisätietoja:

Hannu Tuukkala, toimitusjohtaja, Consolis Parma
puh. 050 598 9292
hannu.tuukkala@consolis.com

Anna Laksio, turvallisuuspäällikkö, Consolis Parma
puh. 050 545 0260
anna.laksio@consolis.com