Parman tapaturmataajuus painui alle kolmeen vuonna 2023

Parman tapaturmataajuus painui alle kolmeen vuonna 2023

Consolis Parman tapaturmataajuus painui ensimmäistä kertaa alle kolmeen viime vuonna. Poissaoloon johtaneiden tapaturmien taajuuslukuna käytetty mittari (LTIF) pysähtyi vuoden lopussa lukemaan 2,6. Saavutus on Parmalle mittaushistorian paras.

Ihmisten terveys ja turvallisuus on Parmalla ja koko Consolis-konsernissa etusijalla ja se koskee kaikkia liiketoiminnan osa-alueita. Kenenkään ei pitäisi satuttaa itseään yhtiön toimipaikoilla tai työmailla. Tavoitteena on ankkuroida Nolla tapaturmaa -kulttuuri vallitsevaksi tavaksi toimia.

”Turvallisuusfilosofiamme mukaan jokainen yhtiön työntekijä on meillä vain lainassa läheisiltään. Tärkeimpien turvallisuusmittareiden lukemat osoittavat, että määrätietoinen panostus työturvallisuuteen näkyy myös tuloksissa. Pitkällä aikavälillä tulosten kehittyminen kertoo siitä, kuinka jatkuva työ turvallisuuden parantamiseksi kantaa hedelmää”, sanoo Parman turvallisuuspäällikkö Anna Laksio.

“Tapaturmataajuuden putoaminen alle kolmen on todella hieno saavutus, mistä haluan kiittää kaikkia parmalaisia. Positiivisen kehityksen varmistaminen edellyttää jokaisen osallistumista ja sitoutumista turvallisuustyöhön”, Laksio jatkaa.

”Ja työ jatkuu. Tämän vuoden erityisteemamme on Don’t walk by ja haluamme pysäyttää ihmiset puuttumaan. Sen voi tehdä esimerkiksi keskustelemalla inhimillisistä riskeistä ja siitä, miten jonkin työtehtävän voisi tehdä turvallisemmin. On myös hyvä pysähtyä kehumaan, silloin kun on aihetta”, Laksio päättää.

Parman Kotkan tehdas voitti viime vuonna betoniteollisuuden turvallisuuskilpailun elementtitehtaat sarjan jo kolmannen kerran. Lue lisää uutisesta täältä.

 

Lisätietoja:

Anna Laksio, turvallisuuspäällikkö, Consolis Parma
puh. 050 545 0260
anna.laksio@consolis.com