Poikkeusoloista hallitusti lomaoloihin

Poikkeusoloista hallitusti lomaoloihin

Hallitus ilmoitti maanantaina 15.6.2020 poikkeusolojen päättymisestä valtakunnassa. Kansainvälisesti katsoen olemme Suomessa onnistuneet koronaviruksen torjunnassa hyvin. Tautitapausten määrä on väestömäärään suhteutettuna pysynyt alhaisempana kuin monissa muissa maissa ja kesälomille voidaan siirtyä ainakin hieman helpommin hengitellen.

Pandemia toi tullessaan poikkeusolot myös rakennusalan työpaikoille Suomessa. Toimistotyöt siirtyivät pitkälti etäyhteyksien päähän kotikonttoreille. Työmailla ja tehtailla otettiin käyttöön erilaisia uusia työtapoja hygieniasta huolehtimiseksi ja kontaktien välttämiseksi. Loma tulee erilaisen kevään jälkeen nyt tarpeeseen ja on hyvä kerätä voimia uuteen arkeen palaamiseen.

Loman tarkoituksena on ladata akut täyteen uutta virtaa työstä taukoa pitäen. Maksimaalisen lataustason saavuttamiseksi on syytä huolehtia riittävän palauttavasta lomailusta. Tarpeettoman lomastressin voi välttää seuraavia lomavinkkejä noudattamalla:

  1. Hoida työasiat valmiustilaan. Tee se, mikä on tehtävissä ja listaa asiat, joihin palaat loman jälkeen. Huolehdi sijaisjärjestelyistä ja poissaoloilmoituksista, jotta saat lomailla rauhassa. Vaihda tarvittaessa salasanat ja laita ne muistiin niin voit huoletta unohtaa ne loman ajaksi.
  2. Lepää kunnolla. Kuittaa alkajaisiksi pois univelka. Nauti pitkistä päiväunista. Älä ahda lomaasi tarpeetonta suorittamista.
  3. Liiku rennosti. Nauti Suomen kesän tuoksuista leppoisilla polkulenkeillä luonnossa, pyöräillen kesäteillä ja käy uimassa lämpimissä puhtaissa vesissä.
  4. Herkuttele. Kokkaa grillissä, savusta kalaa ja virittele kesäsalaatteja kotimaisista kasviksista ja yrteistä. Kruunaa kesäjäätelö kotimaisilla marjoilla. Maistele panimoiden antimia saunan päälle kohtuudella.
  5. Ole läsnä. Anna aikaa perheellesi, puolisollesi, lapsillesi, sydänystävillesi ja muille läheisillesi.
  6. Kokeile jotain uutta. Vietä lomapäivä kotikylällä betoninähtävyyksiä bongaillen.
  7. Ota kaikki irti kotimaan matkailusta. Käy jossain, missä et ole ennen käynyt.
  8. Tee puistopiknik tai osallistu kesän virtuaalisiin konserttitapahtumiin tai vieraile kesämuseossa turvaetäisyyksistä vielä huolehtien.
  9. Vietä ”aivot narikkaan” -päivä. Viritä riippukeinu puiden väliin ja tee mielikuvitusmatka lomaparatiisiin ulkomaille.
  10. ”Somettele” maltilla. Pidä totaalitauko tai käytä aikaasi sosiaalisessa mediassa vain kun sinulla on siihen oma rauhallinen hetki.

Aurinkoista, akkuja lataavaa ja turvallista lomaa!

Petri Kähkönen
Markkinointipäällikkö, Parma Oy

Petri vastaa Parman markkinoinnista ja viestinnästä. Betoniuskoon hurahtaneena hän levittää elementtirakentamisen ilosanomaa. ”Pete” huolehtii kunnostaan pelaamalla lätkää RT-kiekossa. Ota yhteyttä