Lepolaturi päälle lomakaudella

Lepolaturi päälle lomakaudella

Kesäloma lähestyy, mutta töissä on vielä hirvittävä hulabaloo. Kerkiääkö tästä lomalle lainkaan, kun pöydän nurkalla on vino pino tekemättömiä töitä, sähköpostin saapuneissa on lukemattomia viestejä pilvin pimein ja vielä muutama tapaaminenkin täyttää kalenteria. Tuntuuko tutulta?

Loma on taukoa työstä ja sen tarkoituksena on ladata akut täyteen uutta virtaa. Jotta lataus ei jäisi vajaaksi, on syytä huolehtia riittävän palauttavasta lomailusta. Tarpeettoman lomastressin voi välttää seuraavia lomavinkkejä noudattamalla:

  1. Fiksaa työpöytä järjestykseen. Tee se, mikä on tehtävissä ja listaa asiat, jotka jäävät kesken. Huolehdi sijaisjärjestelyistä ja poissaoloilmoituksista, jotta saat lomailla rauhassa. Vaihda salasanat ja laita ne muistiin niin voit huoletta unohtaa ne loman ajaksi.
  2. Lepää kunnolla. Hoida ensimmäisenä pois alta univelka. Ota pitkiä päiväunia. Älä ahda lomaasi täyteen tarpeetonta suorittamista.
  3. Liiku rennosti. Nauti Suomen kesän tuoksuista leppoisilla lenkeillä luonnossa, pyöräillen kesäteillä ja uiskentele lämpimissä vesissä.
  4. Herkuttele. Kokkaa grillissä, savusta kalaa ja virittele kesäsalaatteja kotimaisista kasviksista ja yrteistä. Kruunaa jätski suomalaisilla marjoilla. Maistele panimoiden antimia saunan päälle kohtuudella.
  5. Ole läsnä. Anna aikaa perheellesi, puolisollesi, lapsillesi, sydänystävillesi ja muille läheisillesi.
  6. Kokeile jotain uutta. Ota alle vaikka kaupunkipyörä ja käy bongaamassa kotikaupunkisi betoninähtävyydet.
  7. Käy jossain, missä et ole ennen käynyt. Kotikylän turistinähtävyydessä, missä et ole aikaisemmin vieraillut tai piipahda lomareissulla muistomerkki -viitan osoittamassa mielenkiintoisessa kohteessa.
  8. Vältä lomapakkopullaa. Kaikkia äksöntsäksön-puistoja ei tarvitse loman aikana bongata eikä ihan jokaisen serkunkumminkaiman luona käydä visiitillä.
  9. Vietä ”aivot narikkaan” -päivä. Ripusta riippukeinu puiden väliin ja tee mielikuvitusmatka maailman ääriin.
  10. Someta maltilla. Jokaista lomahetkeä ei tarvitse raportoida kavereillesi Facebookissa tai Instagramissa. Pidä totaalitauko tai käytä someen vain tietyt hetket, kun sinulla on siihen omaa aikaa.

Aurinkoista ja ravitsevaa lomaa!

 

P.S. Parmalla me olemme varautuneet kesäajan toimituksiin valmistamalla elementtejä ennakkoon. Aktiivisten projektien osalta tavoitat aina jonkun päivystävän henkilömme. Tehtaiden kunnossapitotöitä tehdään loma-aikana niin, että olemme taas 100-prosenttisessa iskussa loman jälkeen.

 

Petri Kähkönen
Markkinointipäällikkö, Parma Oy

Petri vastaa Parman markkinoinnista ja viestinnästä. Betoniuskoon hurahtaneena hän levittää elementtirakentamisen ilosanomaa. ”Pete” huolehtii kunnostaan pelaamalla lätkää RT-kiekossa. Ota yhteyttä