Betonirakentajan lomavinkit

Betonirakentajan lomavinkit

Kesäloma lähestyy, mutta töissä on vielä hillitön härdeli päällä. Kerkiääkö tästä lomalle lainkaan, kun pöydän nurkalla on pino tekemättömiä töitä, miljoona meiliä vastaamatta, satoja elementtejä valamatta ja vielä muutama tapaaminenkin kalenterissa. Tuntuuko tutulta?

Loma on taukoa työstä ja sen tarkoituksena on ladata akut täyteen. Jotta lataus ei jäisi vajaaksi, on syytä huolehtia riittävän palauttavasta lomailusta. Tarpeettoman lomastressin voi välttää betonirakentajan lomavinkkejä noudattamalla:

  1. Fiksaa työpöytä järjestykseen. Tee se, mikä on tehtävissä ja listaa asiat, jotka jäävät kesken. Huolehdi sijaisjärjestelyistä ja poissaoloilmoituksista, jotta saat lomailla rauhassa. Vaihda salasanat ja laita ne muistiin ennen kuin voit unohtaa ne loman ajaksi.
  2. Lepää. Hoida ensimmäisenä pois alta univelka. Ota päikkäreitä. Älä ahda lomaasi täyteen tarpeetonta suorittamista.
  3. Liiku rennosti. Nauti Suomen kesän tuoksuista leppoisilla lenkeillä luonnossa ja uiskentele lämpimissä vesissä. Tee kauppareissut fillarilla.
  4. Herkuttele. Kokkaa grillissä, savusta kalaa ja virittele kesäsalaatteja suomalaisista kasviksista ja yrteistä. Kruunaa jätski suomalaisilla marjoilla. Huurteisen saunaoluenkin olet ansainnut.
  5. Ole läsnä. Anna aikaa perheellesi, puolisollesi, lapsillesi, sydänystävillesi ja muille läheisillesi.
  6. Kokeile jotain uutta. Osta vaikka pussillinen askartelubetonia ja tee elämäsi ensimmäinen betoniveistos.
  7. Käy jossain, missä et ole ennen käynyt. Uudessa kaupungissa, mökkipitäjän kesäkahvilassa tai taidenäyttelyssä.
  8. Vältä lomapakkopullaa. Kaikkia äksöntsäksön-puistoja ei tarvitse loman aikana bongata eikä ihan jokaisen herkunserkunkumminkaiman luona käydä.
  9. Vietä ”aivot narikkaan” –päivä. Ripusta riippukeinu puiden väliin ja vilkuile hömppäkirjaa sen näköisenä, että luet sitä.
  10. Someta maltilla. Jokaista lomahetkeä ei tarvitse dokumentoida kavereillesi. Pidä totaalitauko tai käytä someen vain tietyt hetket, kun sinulla on siihen yksin aikaa. (Me lupaamme olla häiritsemättä lomaasi, sillä PARMAsome viettää somerauhaa heinäkuun ajan)

Leppoisaa ja ravitsevaa lomaa!

P.S. Parmalla me olemme varautuneet kesäajan toimituksiin valmistamalla elementtejä ennakkoon. Aktiivisten projektien osalta tavoitat aina jonkun päivystävän henkilömme. Tehtaiden kunnossapitotöitä tehdään loma-aikana niin, että olemme taas 100 % iskussa loman jälkeen.

Petri Kähkönen
Markkinointipäällikkö, Parma Oy

Petri vastaa Parman markkinoinnista ja viestinnästä. Betoniuskoon hurahtaneena hän levittää elementtirakentamisen ilosanomaa. ”Pete” huolehtii kunnostaan pelaamalla lätkää RT-kiekossa. Ota yhteyttä