PARMAinfo extra: PARMA-lehti 2/2018 julkaistu – Lue nyt verkossa!

PARMAinfo extra: PARMA-lehti 2/2018 julkaistu – Lue nyt verkossa!

Pääkirjoitus: Turvallisuus ensin

Kiivas rakentamisen tahti on tuonut paljon töitä rakennusmateriaaliteollisuuteen. Suuri työmäärä ja lukuisten uusien työntekijöiden tarve ovat luoneet omat haasteensa työturvallisuustyöhön. Tekemisen tahdista huolimatta turvallisuus on aina tuloksentekoa tärkeämpi asia.

Turvallisuustyö vaatii pitkäjänteistä ja tinkimätöntä tekemistä. Hyvä osoitus saavutuksista on menestyksemme toimialan työturvallisuuskilpailussa. Tulokset ovat parantuneet vuosi vuodelta ja Ruskon tehtaan saavuttama kokonaiskilpailun voitto osoittaa toimenpiteiden tepsivän. Kaiken pohjalla on asenne ja yhteishenki.

Voittajatehtaalla on työskennelty jo yli tuhat päivää ilman poissaoloon johtaneita tapaturmia. Vielä mahtavampi saldo komeilee Kotkan tehtaan turvallisuustauluissa, sillä tehtaalla lukema lähestyy kolmea tuhatta. Myös Kotkassa tiedetään, että turvallisuus lähtee korvien välistä.

Näiden kahden edelläkävijätehtaan näyttämä esimerkki osoittaa, että rakennusteollisuuden Nolla tapaturmaa -tavoite on realistinen. Tavoitteeseen pääseminen vaatii taukoamatonta rummuttamista, jokaisen toimialan yrityksen ja ennen kaikkea jokaisen henkilökohtaista sitoutumista. Parmalaisia velvoittavat keväällä annetut turvallisuuslupaukset.

Antoisia lukuhetkiä PARMA-lehden lukijat!

 

3D on rock! Tervetuloa FinnBuildiin!

Tietomallinnus vie rakentamista pitkin kehitysaskelin eteenpäin ja luo mahdollisuuksia toteuttaa monimuotoisia betonirakenteita. Kolmiulotteista betonia on käytetty näyttävästi myös materiaaliteknologian kehittymisen ja uusien tuotantomenetelmien ansiosta.

Uusi PARMA-lehti kertoo 3D-betonin rohkeasta käytöstä konkreettisissa kohteissa. Ja kun oikein innostut, tule käymään FinnBuildin Betonipuistossa, niin kerromme lisää!

Lue lisää

Tekniikkahormit laajentavat esivalmistuksen etuja

Esivalmistusasteen nostaminen parantaa rakentamisen tuottavuutta ja laatua. Parman uudet tekniikkahormit ovat tuore esimerkki tehokkaamman rakentamisen mallista.

Lue lisää

Kullankiilto silmissä kohti MM-latuja

Parman sponsoroima Krista Pärmäkoski suuntaa ensi talven MM-laduille selkein mitalitavoittein. Parma-lehden haastattelussa hän antaa myös ravinto- ja kuntovinkkejä sekä paljastaa juustokakku-bravuurinsa.

Lue lisää

Pientalokumppanuutta vahvalla perustalla

Vantaalainen ME-perustukset on hyvä esimerkki siitä, millaista on toimiva kumppanuus pientalotyömailla. Tuulettuvan alapohjan rakentamisessa ontelolaatoilla toteutettu kivirakenne on turvallinen valinta.

Lue lisää