Tokmannin logistiikkakeskukseen Consolis Parman betonielementit

Tokmannin logistiikkakeskukseen Consolis Parman betonielementit

Kuva: Fira

Consolis Parma on valittu Mäntsälään rakennettavan valtavan Tokmannin logistiikkakeskuksen betonielementtien toimittajaksi. Tokmannin nykyisen hallinto- ja logistiikkakeskuksen välittömään läheisyyteen rakennettava laajennusosa tehostaa yhtiön toimitusketjua merkittävästi. Kohteen rakennustöistä vastaa Fira.

Parman toimitukseen kuuluvat kaikki logistiikkakeskuksen betonielementit. Firan kustannustietomallin ja ratkaisukehitystyön pohjalta hankkeessa päädyttiin betonielementtirunkoon. Optimoidulla vakiotuotteisiin perustuvalla toteutusratkaisulla pienennetään merkittävästi myös rakentamisen hiilijalanjälkeä.

”Tätä hanketta on kehitetty varsin pitkään. Osaavan suunnittelutiimimme tuella laadimme tilaajalle selkeät vaihtoehtoiset toteutusratkaisut kustannustietoineen. Betonielementtiratkaisuun päädyttiin paitsi kustannus- myös ympäristösyistä”, sanoo työpäällikkö Joni Juutinen Fira Oy:sta.

”Olemme vastaavissa hankkeissa kyenneet ratkaisuja kehittämällä pienentämään rakentamisen hiilijalanjälkeä merkittävästi. Uusi varasto rakennetaan Euroopan johtavan ympäristöluokitusjärjestelmän BREEAM-ympäristösertifioinnin Very Good -tason kriteereillä”, Juutinen jatkaa.

”Erityistä huomiota kiinnitetään sekä rakentamisen että käytön aikaisiin ympäristövaikutuksiin. Kiinteistön katolle asennetaan mittava määrä aurinkopaneeleja ja lämmityksessä tullaan hyödyntämään ympäristöystävällistä energiaa”, Juutinen päättää.

Varastorakennus on kooltaan noin 55 000 neliömetriä ja se otetaan käyttöön vaiheittain. Betonielementtien toimitukset alkavat keväällä 2022 ja kokonaisuudessaan rakennus valmistuu kesällä 2024.

Lue lisää Firan uutisesta

 

Lisätietoja:

Markku Rotko, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 0400 423 219
markku.rotko@consolis.com

Joni Juutinen, työpäällikkö, Fira Oy
puh. 040 643 4436
joni.juutinen@fira.fi