Team #PARMAkoski: Luottavaisin mielin lumikauteen

Team #PARMAkoski: Luottavaisin mielin lumikauteen

Consolis Parman kumppaniurheilija Krista Pärmäkoski kertoi kuulumisistaan tänään Lahdessa. Hyväntuulinen huippuhiihtäjä on harjoitellut kesäkauden maajoukkueen ulkopuolella. Kauden 2019-2020 arvokisatauko tarjosi mahdollisuuden poikkeukselliseen valmistautumiseen.

Valmistautuminen kauteen on pitänyt sisällään leirejä, uusia painotuksia harjoitteluun ja uutta treeniseuraa. Omatoimisella harjoittelulla on ollut vaikutusta myös mentaalipuolella.

”Onhan tällainen treenikesä tuntunut rennolta. Taustalla oli mahdollisuus irtautumiseen arvokisavuosien välillä. Olen saanut myös uutta treeniseuraa, millä on ollut piristävä vaikutus”, kertoi Krista Pärmäkoski urheilijan mediatilaisuudessa Lahdessa.

”Maailmancupiin osallistuminen ei ole itsestäänselvyys ja näytöt on annettava kisakauden alkaessa. Olen pystynyt keskittymään omaan harjoitteluun paremmin ja uskon olevani hyvässä kunnossa”, Pärmäkoski jatkaa.

Leirejä ja tasatyöntöjä

Kesäharjoittelukausi alkoi huhtikuun lopussa. 154 päivän mittaiseen jaksoon on sisältynyt 322 eri harjoitusta. Treenitunteja on kertynyt 30 enemmän kuin viime kesänä. Suurin muutos painotusalueissa on perinteisen rullahiihdossa tasatyöntöharjoittelun kasvattamisen takia.

”Harjoittelu maajoukkueen ulkopuolella on kova päätös, millä haettiin vaihtelua ja tuuletusta tekemiseen. Arvokisoista vapaa vuosi tarjosi tähän tilaisuuden”, kertoo Kristan valmentaja Matti Haavisto.

”Ulkomaisista urheilijoista treeniseurana on haettu sparrausta ja merkittävin muutos on tasatyöntötreenien määrän lisäys”, Haavisto jatkaa.

”Ennen kauden alkua lähdetään vielä korkean paikan leirille Italiaan. Leiripäiviä on kertynyt saman verran kuin aikaisemminkin, eli tältä osin valmistautuminen on ollut samanlaista, vaikka maajoukkueen mukana emme ole olleetkaan”, Haavisto päättää.

Lue lisää Kristan kesätreeneistä täältä.

Suomen neljänneksi seuratuin urheilija

Sponsor Insightin maaliskuussa tekemän tutkimuksen mukaan Krista on Suomen neljänneksi seuratuin urheilija. Taakse jää mm. sellaisia nimiä kuin Valtteri Bottas ja Patrik Laine. Kärkikolmikossa ovat Kaisa Mäkäräinen, Kimi Räikkönen ja Iivo Niskanen. Sosiaalisessa mediassa Kristalla on yli 75 000 seuraajaa.

”Julkisuus on osa tätä ammattia, mikä on toki huomioitava, kun ovesta astuu ulos”, Krista sanoo nauraen.

 

Lisätietoja:

Aki Pajunoja, Kristan manageri
puh. 040 742 4927
aki.pajunoja@gmail.com

Petri Kähkönen, markkinointipäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5532
petri.kahkonen@consolis.com