Tampereen Kansi ja Areena -projekti valittiin Tekla BIM Awards 2022 -kisan voittajaksi

Tampereen Kansi ja Areena -projekti valittiin Tekla BIM Awards 2022 -kisan voittajaksi

Areenakuva: Trimble

Jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä toiminut Tampereen Kansi ja Areena on voittanut Suomen ja Baltian maiden Tekla BIM Awards -kilpailun. Vuosittain järjestettävässä kilpailussa palkitaan parhaiten tietomallinnusta käyttäneet rakennusprojektit. Consolis Parma toimitti voittajahankkeen betonielementit SRV:n vastatessa rakennustöistä.

Tämän vuoden Suomi ja Baltia -kilpailun voittanut Tampereen Kansi ja Areena -projekti on ainutlaatuinen kohde, joka valmistui haastavalle paikalle Tampereen keskustaan raideliikenteen kulkiessa työmaan läpi. Consolis Parma toimitti voittajakohteeseen noin 7 000 erillistä elementtiä ja tietomallia hyödynnettiin laajasti projektissa.

”Arkkitehtonisesti ja teknisesti haastavan hankkeen toteuttamisessa tietomallin käytöllä oli ratkaiseva rooli. Mallia käytettiin Parmalla monipuolisesti projektinhallinnassa, tuotannonsuunnittelussa, suunnittelussa ja määrälaskennassa”, suunnittelupäällikkö Pasi Salmela kertoo.

“Mallin määrätietoja hyödynnettiin jo kohteen kustannuslaskennasta alkaen. Suunnittelunohjauksessa ja suunnittelupalavereissa käytettiin aktiivisesti mallia ja esimerkiksi geometriatietojen hallinta olisi ollut elementtisuunnittelussa erittäin haastavaa ilman 3D-mallia”, Salmela jatkaa.

”Keskeiselle kaupunkialueelle toteutetun hankkeen tiukkojen aikatauluvaatimusten osalta suunnittelu- ja valmistusjärjestystä arvioitiin aikataulupalavereissa mallin avulla havainnollisesti jopa elementtitasolla. Tuotannonsuunnittelu hyödynsi raakamallin tietoja proaktiivisesti hankinnoissa”, Salmela muistelee.

”Tämä upea, erittäin haastava ja uniikki projekti sai arvoisensa päätöksen, kun Suomen jääkiekkoleijonat voittivat areenalla maailmanmestaruuden. Lämpimät onnittelut vielä kaikille projektin osapuolille”, Salmela päättää.

Lue lisää Trimblen uutisesta

Lisätietoja:

Pasi Salmela, suunnittelupäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 527 8478
pasi.salmela@consolis.com

Jari Issakainen, myyntijohtaja, Consolis Parma
puh. 040 579 4926
jari.issakainen@consolis.com