T2 Allianssin lentoasemaprojekti korjasi tuplapotin Tekla BIM Awards -kilpailussa

T2 Allianssin lentoasemaprojekti korjasi tuplapotin Tekla BIM Awards -kilpailussa

Suomen ja Baltian maiden Tekla BIM Awards 2021 -kilpailun voittaja on T2 Allianssin Helsinki-Vantaan lentoasemaprojekti. Hanke äänestettiin myös yleisön suosikiksi. Consolis Parma toimitti voittajakohteeseen lähes 10 000 erillistä elementtiä ja tietomallia hyödynnettiin laajasti projektissa.

Digitalisaatio ja tietomallipohjaisen suunnittelun (BIM) kattava hyödyntäminen koko rakentamisen prosessissa ovat avainasemassa koko Consolis-konsernissa ja Parman strategiassa. Consolis Parman oma suunnittelu käyttää tietomallipohjaista suunnittelua pääsääntöisesti kaikissa toimittajan oman suunnittelun sisältävissä projekteissa. T2-projektin osalta tietomallin käytön hyödyt näkyivät tarjousvaiheesta toimitukseen.

”Pysäköintitalon osalta runkotoimittajan valinnan jälkeen olimme vahvasti mukana hankkeen eteenpäinviemisessä. Mallia käytettiin Parmalla monipuolisesti jo tarjousvaiheessa massoittelussa, hinnoittelussa ja asennuksen suunnittelussa”, myyntipäällikkö Satu Parikka muistelee.

”Kohteen lohkottaminen ja aikataulut tehtiin tietomallipohjalta ja mallista tieto siirtyi suoraan Parman toiminnanohjausjärjestelmään määrä- ja aikataulutietoineen. Samalla elementtien GUID-tieto siirtyi Parman järjestelmään. Kuorilaattojen punossuunnittelu tehtiin suoraan Rambollin jaettuun malliin, jolloin loppukäyttäjällä oli suoraan käytössä as build -malli”, Parikka jatkaa.

”Pysäköintitalon osalta kohteen asennus pintavaluineen oli rakennuksen valtavan koon ja työmaan sijainnin puolesta haastava. Tietomallin avulla luotiin lohkoittain asennusanimaatioita, joiden avulla haastavatkin tilanteet saatiin konkreettisesti näkyviin ja sitä myöten ratkaistua”, Parikka päättää.

Laajennus- ja muutostöiden myötä rakennettiin T2-terminaalin eteen täysin uudenlainen lentomatkustajia palveleva alue. Terminaalin uudisosaan syntyivät tilat lähtöselvitystä, turvatarkastusta, matkatavaroiden luovutusta ja matkustajien vastaanottamista varten. Lentomatkustajia palvelee laajennushankkeen ohella nyt uusi pysäköintitalo sekä eri liikennemuodot ja mm. kehäradan lentokentälle yhdistävä matkakeskus.

Tekla BIM Awards -kilpailussa tuomariston kunniamaininnan saaneessa Oops-projektissa Consolis Parma oli niin ikään mukana betonielementtien toimittajana.

Lue lisää Tekla BIM Awards -voittajakohteesta

Lisätietoja:

Satu Parikka, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 020 577 5525
satu.parikka@consolis.com

Teemu Parkkila, suunnittelupäällikkö, Consolis Parma
puh. 020 577 5741
teemu.parkkila@consolis.com