Seis CO2! -webinaari – vielä kerkiät mukaan!

Seis CO2! -webinaari – vielä kerkiät mukaan!

Seis CO2! -webinaari on jo viikon kuluttua torstaina 30.9.2021 klo 9–11! Rakennuslehden kanssa yhteistyössä järjestämäämme tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 300 vähähiilisen rakentamisen ystävää. Olethan muistanut varata ajankohdan kalenteriisi ja ilmoittautua mukaan leikkaamaan rakentamisen päästöjä!

Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste ja Suomen vuoteen 2035 mennessä tavoitteleman hiilineutraliteetin peruste. Rakennusteollisuus on laatinut vähähiilisen rakentamisen tiekartan, jonka tavoitteena oli selvittää keinot päästöjen tehokkaaseen vähentämiseen rakennetussa ympäristössä. Seis CO2! –betoniwebinaari myllyttää alan asiantuntijat kertomaan ja keskustelemaan päivänpolttavasta aiheesta.

Rakentaminen ja rakennettu ympäristö aiheuttaa noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Rakennusmateriaalien osuus kokonaispäästöistä on viiden prosentin luokkaa. Päästöjen vähentämiseksi tarvitaan tietoa, keinoja, avointa vuoropuhelua ja ennen kaikkea tekoja. Tähän tarpeeseen vastaa osaltaan myös Seis CO2! -betoniwebinaari.

 

Ohjelma

Mihin rakentamisen on varauduttava ilmaston muuttuessa?
Lea Saukkonen, meteorologi, projektipäällikkö • Ilmatieteen laitos

Splittaako vähähiilisyysvaatimus rakentamisen päästöt?
Ari Ilomäki, erityisasiantuntija • Ympäristöministeriö

Voiko betoni olla hiilineutraalia?
Jouni Punkki, Professori • Aalto-yliopisto

Miten betonielementeistä tulikin hiilipihejä?
Juha Rämö, teknologiajohtaja • Consolis Parma

Seis CO2! -betonipaneeli

 

Tervetuloa ilmastoviisastumaan!