Savuton Joutsenmerkkitalo nousee Vantaalle Consolis Parman elementeillä

Savuton Joutsenmerkkitalo nousee Vantaalle Consolis Parman elementeillä

Kuva: JM Suomi Oy

JM Suomi Oy rakentaa Vantaan Myyrmäkeen 16-kerroksisen asuinkerrostalon, jonka erikoisuutena ovat savuttomuus ja lyhytaikaisen airbnb-tyyppisen vuokraustoiminnan luvanvaraisuus. JM Suomen Joutsenmerkittyä tuotantoa edustava Asunto Oy Vantaan Tirehtööri rakennetaan Consolis Parman betonielementeillä ja siihen tulee 121 asuntoa.

Vantaan Tirehtööri nousee 50 metrin korkeuteen Vantaan Myyrmäen uudeksi maamerkiksi. Julkisivuista pääosa on graafista betonia ja korkean rakennuksen ikkunat asennetaan jo elementtitehtaalla valmiiksi paikoilleen.

”Kohteen elementtitoimittajan valinta perustui normaaliin kilpailumenettelyyn. Kilpailukykyisen hinnan lisäksi Parman etuna oli kyky kokonaistoimitukseen. Myös toimittajan oma tuotesuunnittelu tuo selkeyttä urakkarajoihin”, sanoo hankintapäällikkö Pasi Lamminen JM Suomi Oy:sta.

”Tässä kohteessa betonielementtitoimitukseen kuuluvat väliseinien ja massiivilaattaelementtien tuotesuunnittelu. Valmistajan oman suunnittelun myötä detaljit ovat vakioituja, mikä sujuvoittaa rakentamista työmaalla”, Lamminen jatkaa.

”Korkean rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon esivalmistusasteen nostaminen. Ikkunoiden ja ikkunapellitysten asentaminen valmiiksi tehtaalla nopeuttaa rakentamista ja parantaa työturvallisuutta, kun työt siirretään korkealta työmaalta tehtaalle. Betonielementtihormeja käytämme tässäkin kohteessa rakentamisen nopeuden ja logistiikan yksinkertaistumisen takia”, Lamminen lisää.

Pohjoismaisen ympäristömerkin Joutsenmerkin kriteereiden mukaisesti rakennettavan Vantaan Tirehtöörin betonielementtien toimitukset alkavat marraskuussa 2020 ja kohteen on määrä valmistua keväällä 2023. Joutsenmerkki kertoo rakentamisen vastuullisuudesta ja läpinäkyvyydestä, ja mahdollistaa luonnon kannalta kestävämmän rakennetun ympäristön.

Erikoisuutena savuttomuus ja asuntojen vuokrauksen rajoittaminen

Vantaan Tirehtöörin erikoisuuksia ovat savuttomuus ja lyhytaikaisen vuokraustoiminnan luvanvaraisuus. Koko yhtiö on ulkoalueelle tulevaa tupakkapaikkaa lukuun ottamatta savuton, tupakointi on kielletty asunnoissa, parvekkeilla ja yhteisissä tiloissa. Myös ammattimainen, lyhytaikainen majoitustoiminta on kielletty.

”Savuttomuus ja vuokraustoiminnan rajoittaminen liittyvät asiakkailtamme tulleisiin toiveisiin. Lyhytaikaisen vuokraustoiminnan kielto on Vantaan Tirehtöörin yhtiöjärjestyksessä käytössä, ehkä ensimmäisenä Suomessa. Aivan ehdoton se ei kuitenkaan ole, mutta kiellosta poikkeaminen vaatii taloyhtiön hallituksen kirjallisen luvan”, kertoo JM Suomi Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Susanna Virta.

”Tarkastelemme näiden rajoitusten laajempaa käyttöä muussakin tuotannossamme tästä ensimmäisestä kohteesta saatujen kokemusten perusteella”, Virta päättää.

Lue lisää Vantaan Tirehtööristä

 

Lisätietoja:

Timo Onnela, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 020 577 5937
timo.onnela@consolis.com

Pasi Lamminen, hankintapäällikkö, JM Suomi Oy
puh. 040 525 1574
pasi.lamminen@jmoy.fi

Susanna Virta, myynti- ja markkinointijohtaja, JM Suomi Oy
puh. 0400 323 080
susanna.virta@jmoy.fi