Toimitilat, 2018

Uusi lastensairaala, Helsinki

Rohkeasti suunnitteluratkaisuilla leikittelevä ja arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen Uusi lastensairaala voitti vuoden 2018 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon.

Helsingin Uutta lastensairaalaa on kutsuttu kaikkien projektiosapuolien saumattoman yhteispelin taidonnäytteeksi – ja jopa maailman parhaaksi lastensairaalaksi.

Monet eri seikat tekivät kohteesta teknisesti erittäin haastavan. Jo siksi, että kohde on pelkästään lapsille tarkoitettu sairaala, haluttiin varmistaa turvallinen ja terveellinen lopputulos. Rakentamisessa panostettiin voimakkaasti etenkin kosteuden- ja puhtaudenhallintaan.

Parma toimitti työmaalle yhteensä noin 3200 elementtiä, joista suunnilleen viideosa oli julkisivujen sandwich-elementtejä. Erikoisuutena julkisivujen ikkunat asennettiin paikoilleen jo elementtien valmistuksen yhteydessä. Elementtien käytöllä ja toimitusten onnistuneella aikataulutuksella säästettiin aikaa projektin kriittisimmissä vaiheissa. Sairaala luovutettiinkin käyttäjän HUS:n hallintaan kaksi kuukautta alkuperäisestä valmistumisaikataulusta etuajassa.

Hankkeen pääurakoitsijana toimi SRV ja suunnittelusta vastasi SARC Arkkitehdit.