Puoli vuosisataa laattaelementtejä Hyrylän tehtaalta

Puoli vuosisataa laattaelementtejä Hyrylän tehtaalta

Consolis Parman Hyrylän tehtaalla nautitaan tänään syntymäpäiväkakkua. Ensimmäinen ontelolaatta valmistettiin tehtaalla tasan viisikymmentä vuotta sitten 19.10.1971. Suomen suurimmalla laattaelementtitehtaalla on aikojen saatossa valmistettu jo lähes 25 miljoonaa neliömetriä erilaisia betonilaattaelementtejä.

Ontelolaatta on yksi maailman yleisimmistä rakentamisen innovaatioista. Suomessa ontelolaattoja käytetään noin kaksi miljoonaa neliömetriä vuosittain. Parman Hyrylän tehtaalla laattaelementtejä on valmistettu puolen miljoonan neliömetrin vuositahdilla jo 50 vuoden ajan.

”Onhan tämä hieno merkkipäivä meille Hyrylässä. Tehtaalla on ollut merkittävä rooli suomalaisen yhteiskunnan rakentamisessa aina 1970-luvun kiivaimmista kaupungistumisen vuosista lähtien”, sanoo Hyrylän tehtaan tehdaspäällikkö Veli Lääperi.

”Viisikymppinen tuotantolaitoksemme on myös varsin viriilissä kunnossa. Tehtaalle on tehty tulevaisuuden toimintaedellytykset takaavia investointeja ja esimerkiksi betoniasema uusittiin muutama vuosi sitten. Olemme valmiina pääkaupunkiseudun kasvun ja vähähiilisen rakentamisen vaatimiin tuotantovolyymien kasvattamiseen”, Lääperi jatkaa.

”Me olemme myös valtavan ylpeitä siitä, että yhtiössä on tartuttu ilmastonmuutoksen taltuttamisen haasteeseen vakavasti. On kunnia-asia, että juuri meillä Hyrylässä on valettu maailman ensimmäiset vähähiiliset ontelolaatat espoolaiseen kerrostalokohteeseen. Tänään nautimme tehtaalla ansaitut kakkukahvit synttäreiden kunniaksi, mutta ensin valetaan päivän laatat”, Lääperi päättää.

Lue lisää Parman vähähiilisistä ontelolaatoista täältä ja elementtirakentamisen historiasta täältä.

 

Lisätietoja:

Veli Lääperi, tehdaspäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 843 9698
veli.laaperi@consolis.com