Postin jättivaraston betonielementit Consolis Parmalta

Postin jättivaraston betonielementit Consolis Parmalta

Posti rakentaa varasto- ja sisälogistiikkaosaaja Transvalin käyttöön jättikokoisen varaston Järvenpäähän. Jopa 90 000 neliömetrin suuruisesta varastosta toteutetaan ensimmäisessä vaiheessa noin 35 000 neliömetrin kokonaisuus. Parman elementtitoimitukseen kuuluvat kaikki varaston betonielementit. Tilaaja on kohteen KVR-urakoitsijana toimiva Jatke Toimitilat Oy.

Posti-konserniin kuuluvalle Transvalille rakennettava varasto on merkittävä logistiikka-alan investointi Suomessa.

”Transvalin käyttöön tuleva varasto on mittakaavassaan Suomen suurimpia. Olemme yhteistyössä Parman kanssa toteuttaneet vastaavia, vaativia logistiikkahankkeita aikaisemmin esimerkiksi Tuusulan Logitrille”, kertoo työpäällikkö Janne Virtanen Jatke Toimitilat Oy:sta.

”Teimme tämän kohteen osalta yhteistyötä jo tarjousvaiheessa ja Parman vaihtoehtosuunnittelun avulla löysimme yhdessä hankkeeseen parhaiten soveltuvan ja tehokkaan runkoratkaisun”, Virtanen jatkaa.

”Näin merkittävässä projektissa täsmälliset toimitukset ovat ehdoton edellytys onnistumiselle ja aikatauluriskien hallitsemiseksi. Kokemus aikaisemmista hankkeista ja kilpailukykyinen kokonaistoimitus olivat merkittäviä tekijöitä betonielementtien toimittajaa valittaessa”, Virtanen päättää.

Modernia varastointia ympäristö huomioiden

Rakentamisessa huomioidaan modernin, vastuullisen varaston energiatehokkuus ja hiilidioksidipäästöt. Varsinaisen rakentamisvaiheen päästöjen leikkaamisen lisäksi myös käyttövaiheen ympäristöystävällisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Rakennuksen lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä ja sähkön tuotannossa aurinkoenergiaa.

Varaston keskeinen sijainti lähellä pääkaupunkiseutua helpottaa toimivaa logistiikkaa ja sujuvoittaa työmatkaliikennettä. Lähellä sijaitsevat lentokenttä ja satamat mahdollistavat nopean logistiikan myös Suomen ulkopuolelle.

Varaston elementtitoimitukset ovat juuri alkamassa ja ne valmistuvat alkukesällä 2024. Varaston ensimmäisen osan arvioidaan valmistuvan keväällä 2025.

 

Lisätietoja:

Markku Rotko, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 0400 423 219
markku.rotko@consolis.com

Esa Rautanen, tuotantojohtaja, Jatke Toimitilat Oy
puh. 040 848 1908
esa.rautanen@jatke.fi