Parman jännepalkkisillalle Liikenneviraston käyttölupa

Parman jännepalkkisillalle Liikenneviraston käyttölupa

Parman kehittämälle jännepalkkisiltaratkaisulle on myönnetty Liikenneviraston käyttölupa. Lupa mahdollistaa siltaratkaisun käytön Liikenneviraston tiekohteissa ilman erillistä rakennesuunnittelua.

Parman jännepalkkisiltaa on kehitetty yhteistyössä suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa. Pilottikohteena toteutetun Eurakosken sillan käyttökokemusten perusteella kehitettiin ratkaisu, jolle on nyt myönnetty käyttölupa.

”Käyttölupamenettely juontaa juurensa aikaisemmin käyttämiimme tyyppisiltaratkaisuihin, joita käytettiin siltarakentamisen kiivaampina vuosina. Näitä vanhentuneita tyyppisiltamalleja korvaavat uudet yrityskohtaiset ratkaisut. Kyseessä on ensimmäinen betonirakenteiselle ratkaisulle myönnetty käyttölupa”, kertoo silta-asiantuntija Heikki Lilja Liikennevirastosta.

”Käyttölupa tarkoittaa sitä, että yritys voi tarjota asiakkaalleen tyyppisiltaa, joka on hyväksytty käytettäväksi Liikenneviraston tiekohteissa. Tämä helpottaa projektien läpivientiä erityisesti yksityisteiden ja kaupunkien toteuttamien hankkeiden osalta”, Lilja jatkaa.

Lue lisää Parman siltaratkaisusta täällä.

Lisätietoja:

Tommi Suominen, yksikönpäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5508
tommi.suominen@parma.fi

Heikki Lilja, silta-asiantuntija, Liikennevirasto
puh. 040 843 9779
heikki.lilja@liikennevirasto.fi