Parma toimittaa pengerkaide-elementit nelostien parannukseen

Parma toimittaa pengerkaide-elementit nelostien parannukseen

Valtatien 4 Joutsa-Toivakka väli on osa valtakunnallista päätieyhteyttä pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen. Käynnissä olevan tieparannushankkeen tavoitteena on liikenteen sujuvuuden ja liikenneturvallisuuden parantaminen Lahti-Jyväskylä välillä. Parma toimittaa hankkeen betoniset pengerkaide-elementit. Urakoitsijana toimii YIT Suomi Oy.

Nelostie on vilkasliikenteinen ja yksi raskaan liikenteen pääväylistä Suomessa. Ennusteiden mukaan liikenne kasvaa tulevaisuudessa vielä merkittävästi, mikä edellyttää parempaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Uusien pengerkaiteiden tehtävänä on pitää ajoneuvo tiellä suistumistilanteessa.

”Toimitettavat pengerkaiteet tulevat asutusten kohdille vähentämään rengasmelua ja lisäämään väylän turvallisuutta. Parman pengerkaiteet täyttävät kaikki vaadittavat tuote- ja laatuvaatimukset. Tässä kohteessa kokonaiskustannuksiltaan kustannustehokkain ratkaisu oli toimittajavalinnan perusteena”, sanoo projekti-insinööri Tero Nurmi YIT Suomi Oy:sta.

”Yhteensä pengerkaiteita käytetään tässä hankkeessa noin 1,3 km matkalla. Kaiteiden pituudet vaihtelevat 72–424 m välillä. Kaiteiden korkeus on 1,6 metriä ja pisimmät niistä ovat 8 metriä pitkiä”, Nurmi jatkaa.

Parman elementtitoimitukset ajoittuvat kesälle 2019. Tieosuus avataan normaaliliikenteelle loppusyksyllä 2019 ja asvalttipinta viimeistellään kesällä 2020.

Lue lisää Vt 4 parannushankkeesta

Tutustu Parman CE-merkittyihin melu- ja törmäyskaiteisiin

 

Lisätietoja:

Antti Saarela, myyntipäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5554
antti.saarela@parma.fi

Tero Nurmi, projekti-insinööri, YIT Suomi Oy
Puh. 050 521 6671
tero.nurmi@yit.fi