Parma toimittaa Lounavoiman ekovoimalaitoksen elementit Saloon

Parma toimittaa Lounavoiman ekovoimalaitoksen elementit Saloon

Parma ja Fira ovat solmineet sopimuksen Saloon rakennettavan ekovoimalaitoksen betonielementtien toimituksista. Lounavoima Oy:n toteuttama voimalaitos aloittaa jätteiden energiahyötykäytön vuonna 2021. Parman toimitukseen sisältyy lähes kaksi tuhatta erillistä elementtiä. Korkeatasoisen vierailutilan julkisivut toteutetaan näyttävällä graafisella betonilla.

Lounavoima rakentaa sekalaista yhdyskuntajätettä hyödyntävän ekovoimalaitoksen Salon Korvenmäkeen kokeneiden laitostoimittajien kanssa. Ekovoimalaitoksen rakentamiskustannukset ovat noin 112 miljoonaa euroa. Hankkeen urakoi rakennusliike Fira Oy.

”Kohteen toteutusaikataulu on erittäin nopea. Elementtisuunnittelu, valmistus ja asennus tapahtuvat kohteessa samanaikaisesti. Kattilatoimituksen asennuspäivämäärä on tiedossa, joten rungon on valmistuttava tuohon päivämäärään mennessä”, kertoo hankintapäällikkö Juha Koskinen Fira Oy:sta.

”Luotamme, että Parma suurena toimijana pystyy varmimmin takaamaan toimitukset tiukassa aikataulussa”, Koskinen jatkaa.

Voimalaitoksen betonielementtitoimitukset alkavat toukokuussa ja valmistuvat syksyllä 2019. Täysin valmis ja testattu kaukolämpöä sekä sähköä tuottava laitos on kesällä 2021.

Betonielementtirunko täyttää kovat vaatimukset

Uuteen ekovoimalaitokseen valittiin betonielementtirunko kovien vaatimusten takia. Parman tuotantolaitosten sijainti, toimitusvarmuus ja erikoisjulkisivujen osaaminen painoivat toimittajavalinnassa.

”Jätteenkäsittelylaitoksessa rakenteille tulee kovat rasitusluokkavaatimukset. Näihin vaatimuksiin teräsbetonirunko on turvallinen valinta”, sanoo suunnittelupäällikkö Harri Isoherranen Firalta.

”Nopea toteutusaikataulu edellyttää hyvää yhteistyötä ja joustavuutta suunnittelijoiden ja työmaan kanssa. Hyvät kokemukset Firan ja Parman aikaisemmista yhteisistä kohteista, julkisivuosaaminen sekä Parman tuotantolaitosten sijainti vaikuttivat toimittajavalintaa tehtäessä”, perustelee Isoherranen.

Lue lisää ekovoimalaitoksesta

Lisätietoja:

Markku Rotko, myyntipäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5533
markku.rotko@parma.fi

Juha Koskinen, hankintapäällikkö, Fira Oy
Puh. 050 5309347
juha.koskinen@fira.fi

Harri Isoherranen, suunnittelupäällikkö, Fira Oy
Puh. 040 724 4238
harri.isoherranen@fira.fi