Parma Rail toimittaa ratapölkyt Länsimetron kakkosvaiheeseen

Parma Rail toimittaa ratapölkyt Länsimetron kakkosvaiheeseen

Länsimetro Oy sekä Parma Oy:n sisaryhtiö Parma Rail Oy ovat sopineet ratapölkkytoimituksista Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuudelle. Toimituksen kokonaismäärä on 27 400 ratapölkkyä.

Parma Rail toimittaa ratapölkyt myös Länsimetron kakkosvaiheelle Matinkylästä Kivenlahteen. Toimituksen arvo on noin kaksi miljoonaa euroa. Kokonaismäärältään noin 27 400 pölkkyä käsittävän tilauksen toimitukset alkavat kesällä 2020 ja jatkuvat vuoden 2020 lopulle.

Parma Rail oli Länsimetron kumppanina myös hankkeen ykkösvaiheessa, johon se toimitti noin 47 000 ratapölkkyä vuosina 2013-2015.

“Parma Railista saimme osaavan toimijan tähänkin sivu-urakkaan. Läpi linjan ulottuvia sivu-urakoita on hankkeessa yhteensä 24”, toteaa Länsimetro oy:n tekninen johtaja Raimo Kaunismäki.

Parma Railin toimitusjohtajan Markku Järveläisen mukaan pölkkyjen valmistus aloitetaan Forssan tehtailla jo tulevana kesänä.

“Tilaus tuli tärkeällä hetkellä. Väylävirastossa on toki vireillä useita mittavia raideliikennehankkeita, mutta ne odottavat vielä toteutuspäätöksiä”, Järveläinen kertoo.

Länsimetron kakkosvaiheen arvioitu valmistumisaika on 2023. Rakennustyöt ratalinjalla ja asemilla jatkuvat vuoteen 2022 asti, jonka jälkeen siirrytään käyttöönottovaiheeseen. Siihen kuuluvat urakoiden vastaanotot, laaja testausvaihe sekä viranomaishyväksynnät. Länsimetron osalta metro on valmis, kun se luovutetaan operaattorin käyttöön liikenteen aloittamisen valmisteluja varten.

Lisätietoja:

Markku Järveläinen, toimitusjohtaja, Parma Rail Oy
markku.jarvelainen@parma.fi
Puh. 020 577 5456

Raimo Kaunismäki, tekninen johtaja, Länsimetro Oy Raimo
raimo.kaunismaki@lansimetro.fi
Puh. 050 390 6670