Oulun yliopistolliseen sairaalaan Consolis Rajavillen betonielementit

Oulun yliopistolliseen sairaalaan Consolis Rajavillen betonielementit

Consolis Rajaville toimittaa Oulun yliopistollisen sairaalan päärakennuksen B-rakennuksen betonielementit. Yhtiö on vahvasti mukana uuden ydinsairaalan rakentamisessa, sillä se on toimittanut myös hankkeen A-rakennuksen ja pysäköintitalo Rauhaparkin elementit. B-rakennuksen toteuttaa B-allianssi ja rakennusteknisistä töistä vastaa Skanska Talonrakennus Oy.

Consolis Rajavillen toimitukseen kuuluvat kaikki Oulun yliopistollisen sairaalan uuden päärakennuksen B-osan betonielementit. Elementtien valmistus on jo aloitettu ja toimitukset valmistuvat kesällä 2021.

”Päädyimme kyseiseen runkoratkaisuun betonin hyvien ominaisuuksien takia. Betoni on materiaalina palokestävä, se eristää hyvin ääniä ja on kantavuusominaisuuksiltaan erinomainen. Betoni on asennusystävällinen ja suunnittelun kannalta muuntojoustava materiaali”, sanoo rakennuspäällikkö Tapani Heikkilä allianssin palveluntuottaja Skanska Talonrakennus Oy:sta.

”Valitsimme Rajavillen OYS2030 B-työmaan betonielementtitoimittajaksi koska yhtiö on meille Skanskalla jo entuudestaan tuttu ja luotettava yhteistyökumppani. Lisäksi heidän paikallisten tehtaidensa tuotannon kapasiteetti nähtiin riittäväksi rungon aikataulun huomioiden”, Heikkilä jatkaa.

”Rajavillellä on halua kehittää yhteistyössä tuotanto- ja kustannustehokkaita suunnitteluratkaisuja. Olemme kokeneet toimivaksi tehtaiden sijainnin logistisesta näkökulmasta, tehtaat ovat lähellä työmaata, mikä edesauttaa täsmätoimituksia”, Heikkilä lisää.

Visiona älykäs sairaala

OYS 2030 on uudistamisohjelma, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan tilat ja toiminta päivitetään vastaamaan myös tulevaisuuden erikoissairaanhoidon tarpeisiin. Uudistamisen muutosvisiona on luoda maailman älykkäin sairaala, jossa uusin teknologia, modernit tilat ja ajantasainen osaaminen takaavat tehokkaan ja vaikuttavan, maailman parhaan hoidon.

Uusi sairaala rakennetaan vaiheittain. Ydinsairaalalla tarkoitetaan päivystyksen, teho-osastojen, leikkaussalien, synnytysten ja niiden tarvitsemien tukipalveluiden muodostamaa kokonaisuutta, jonka on toimittava tehokkaasti läpi vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Toiminnot sijoittuvat uuden sairaalan A- ja B-rakennuksiin. Ensimmäisen vaiheen uudisrakennukset valmistuvat vaiheittain vuosien 2022–2023 aikana.

Lue lisää OYS 2030 hankkeesta ja Skanskan verkkouutisesta.

 

Lisätietoja:

Markku Rosenberg, myyntipäällikkö, Rajaville Oy
puh. 020 793 5821
markku.rosenberg@consolis.com

Tapani Heikkilä, rakennuspäällikkö, Skanska Talonrakennus Oy
puh. 0400 585 704
tapani.heikkila@skanska.fi