Oulun Nokian kampuksen betonielementit Consolis Parmalta

Oulun Nokian kampuksen betonielementit Consolis Parmalta

Consolis Parma toimittaa Oulun Linnanmaalle rakennettavan Nokian uusien tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotilojen betonielementit. Uusien toimitilojen pinta-ala noin 55 000 neliömetriä ja toimitukseen sisältyy lähes 15 000 erillistä elementtiä. Tilaaja on hankkeen rakentajana toimiva YIT.

Parman toimitukseen kuuluvat kampusrakennusten laatta-, seinä- ja runkoelementit. Lisäksi Parma on vastannut tuotanto-osan betonielementtien suunnittelusta.

”Tämän kohteen toteutuksessa päädyttiin betonielementtivaihtoehtoon hankkeen nopean toteutusaikataulun ja kustannustehokkuuden varmistamiseksi. Tuotanto-osan elementtitoimittajan valinta tehtiin jo laskennan alkumetreillä. Päädyimme Parman kokonaistoimitukseen aikaisempien yhteistyökokemusten ja tällaisten suurten hankkeiden toimituskyvyn perusteella”, sanoo työpäällikkö Sami Uusitalo YIT Suomi Oy:stä.

”Myös toimisto-osan betonielementit tulevat Parmalta. Työmaan hallittavuuden kannalta on selkeää, että toimituksista vastaa yksi ja sama valmistaja”, Uusitalo jatkaa.

“Käynnissä olevan tuotanto-osan rakentaminen on sujunut hyvin ja rakentavassa yhteistyöhengessä. Viikoittaisissa elementtitoimitusten seurantapalavereissa on varmistettu työmaan sujuva eteneminen. Suurten palkkielementtien vaativat kuljetukset ovat onnistuneet turvallisesti haastavasta ajoreitistä huolimatta”, Uusitalo kiittelee.

Kiinteistöön toteutetaan toimisto-, laboratorio- ja tuotantotilat ja uudet tilat tulevat palvelemaan Nokian Oulun yksikön tarpeita. Uusissa toimitiloissa yhdistyvät korkea teknologia ja vastuullisuus, ja niiden suunnittelussa huomioidaan tulevaisuuden joustavat työskentelytavat.

Kohteen elementtitoimitukset ovat käynnissä ja kohteen on määrä valmistua vuoden 2025 aikana.

Havainnekuva: Nokia

 

Lisätietoja:

Valtteri Appel, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 050 400 7864
valtteri.appel@consolis.com

Sami Uusitalo, työpäällikkö, YIT Suomi Oy
puh. 044 045 0813
sami.uusitalo@yit.fi