Oulun 16-kerroksisen Plaanatornin elementit Consolis Parmalta

Oulun 16-kerroksisen Plaanatornin elementit Consolis Parmalta

Oulun ydinkeskustaan, aivan kauppakeskus Valkean kupeeseen, nousee kaupungin uusi maamerkki, 16-kerroksinen asuinkerrostalo Plaanatorni. Consolis Parma toimittaa kohteen julkisivu-, väliseinä-, massiivilaatta- ja parveke-elementit. Tilaaja on Skanska Talonrakennus Oy.

Skanskan vuonna 2020 järjestämässä nimikilpailussa haettiin kuvaavaa nimeä uudelle näyttävälle asuinhankkeelle, joka koostuu kahdesta tornitalosta Oulun ydinkeskustassa. Ensimmäisenä rakennettavan ja kaupungin historiaa nimellään kunnioittavan Plaanatornin betonielementtien toimitukset käynnistyvät loppukesällä 2021.

”Toimittajavalinnan perusteena oli kilpailukykyisen hinnan lisäksi toimituskyky. Se, että kaikki betonielementit tulevat yhdeltä toimittajalta, sujuvoittaa rakentamista työmaalla”, sanoo työpäällikkö Teemu Södö Skanskalta.

”Oulun keskustaan rakennettavan kohteen julkisivuissa käytetään osittain graafista betonia. Laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi oli myös tärkeää, että toimittajalla on kokemusta tällaisten vaativien julkisivujen valmistamisesta”, Södö jatkaa.

Betonielementtien toimitukset jatkuvat vuoden 2022 lopulle saakka ja kohteen ensimmäisen vaiheen on määrä valmistua vuoden 2023 kesällä.

Suunnittelussa on huomioitu kestävän rakentamisen periaatteet

Plaanatornissa huomioidaan myös kestävän kehityksen periaatteet. Kohteelle haettava uusi RTS-ympäristöluokitus kertoo, että energiatehokkuuden, kosteuden hallinnan ja sisäilman laadun vaatimusten toteutuminen on varmistettu viranomaistasoa tarkemmalla menettelyllä.

”Arvokkaalle sijainnille rakennettavan uudiskohteen lähtökohtana on korkeatasoinen arkkitehtuuri, nykyaikainen kaupunkiasuminen, asumismukavuus ja kestävyys. Korkean rakennuksen materiaalivalinnoissa korostuivat ajattomuus ja säänkesto-ominaisuudet. Betonijulkisivujen tarkasti harkituilla pintaratkaisuilla varmistetaan estetiikka ja toiminnallisuus rakennuksen pitkän elinkaaren aikana”, kertoo arkkitehti Pave Mikkonen PAVE Arkkitehdeilta.

”Energiatehokkuutta parantavat aurinkopaneelit tuottavat energiaa yhteiseen käyttöön. Oululle ominaisen polkupyöräkulttuurin takia polkupyörille on runsaasti lämmintä säilytystilaa”, Mikkonen luettelee.

Lue lisää Oulun Plaanatornista

Plaanatornin suunnittelu on PAVE Arkkitehtien käsialaa.

 

Lisätietoja:

Markku Rosenberg, myyntipäällikkö, Consolis Parma (Rajaville Oy)
puh. 020 577 5538
markku.rosenberg@consolis.com

Teemu Södö, työpäällikkö, Skanska Talonrakennus Oy
puh. 050 368 3532
teemu.sodo@skanska.fi

Pave Mikkonen, arkkitehti SAFA, PAVE Arkkitehdit
puh. 040 521 9300
mikkonen@pavearkkitehdit.fi