Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaaseen jättitoimitukset Consolis Parmalta

Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaaseen jättitoimitukset Consolis Parmalta

Kuva: Metsä Group

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren rakenteilla olevan Kemin biotuotetehtaan runkoratkaisuissa käytetään suuri määrä betonielementtejä. Modernin biotuotetehtaan toimittajavalinnoissa korostuvat turvallisuus-, laatu- ja aikataulutekijät. Consolis Parma toimittaa Suomessa sijaitsevilta tehtailtaan megahankkeeseen yli 10 000 erillistä betonielementtiä.

Kemin biotuotetehtaan betonielementtitoimitukset on jaettu kymmeneen erilliseen urakkaan. Consolis Parma on valittu toimittajaksi kaikissa viidessä toistaiseksi ratkenneessa urakassa. Kahdeksan eri rakennuksen toimituskokonaisuuteen sisältyy betonielementtien ja teräsjäykisteiden toimituksen lisäksi myös niiden asentaminen työmaalla.

”Tämän tehdashankkeen tekniset ratkaisut perustuvat sellunvalmistuksessa tarvittavien laitteiden asettamiin vaatimuksiin. Rakenteiden suuret kuormitukset edellyttävät järeitä rakenteita, mikä puoltaa betonin käyttöä runkomateriaalina. Betonirakenteiden etuna ovat myös edulliset elinkaarikustannukset sekä kaikille projektin osapuolille tutut ja turvalliset vakioidut suunnitteluratkaisut”, sanoo Metsä Fibren biotuotetehdasprojektin rakennuspäällikkö Eelon Lappalainen.

”Kemin tehdashankkeen runkotoimitusten osalta betonielementtien käyttöä puoltavat aikataulu- ja laatutekijät, kun valmistus on siirretty työmaalta tehtaille. Asennusvaiheeseen kehitetyt kiinnitysdetaljit varmistavat myös turvallisen ja hallitun töiden edistymisen”, Lappalainen jatkaa.

”Haluamme alansa parhaat ammattilaiset ja osaajat kumppaneiksi rakentamaan modernia biotuotetehdasta Kemiin. Kumppaneiltamme edellytämme sitoutumista projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, aikataulun kuin laadun suhteen. Consolis Parma toimii näiden periaatteiden mukaisesti ja meillä on kaikki edellytykset toteuttaa onnistunut projekti yhdessä”, rakennuspäällikkö Lappalainen päättää.

Betonielementtien toimitukset Kemin biotuotetehtaaseen ovat jo käynnissä ja ne jatkuvat aina kesään 2022 saakka. Parman toimitukseen sisältyy lähes 2000 rekkakuormallista runko-, laatta- ja seinäelementtejä. Uusi biotuotetehdas käynnistetään vuoden 2023 kolmannella kvartaalilla.

Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi

Metsä Groupin mukaan Kemin biotuotetehdas on valmistuessaan pohjoisen pallonpuoliskon tehokkain puuta jalostava laitos. Kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,6 miljardia euroa.

Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita. Tehdas tulee työllistämään koko suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2 500 henkilöä, joista uusia on noin 1 500. Kemin biotuotetehdas lisää Suomen viennin arvoa puolella miljardilla eurolla vuosittain ja positiivinen tulovaikutus Suomeen on samoin puoli miljardia euroa vuosittain.

Lue lisää Kemin biotuotetehtaasta täällä ja seuraa töiden edistymistä suorana online-lähetyksenä täällä.

 

Lisätietoja:

Eelon Lappalainen, rakennuspäällikkö, Metsä Fibre
puh. 044 767 5099
eelon.lappalainen@metsagroup.com

Hannu Hieperi, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 020 577 5205
hannu.hieperi@consolis.com