Maailman moderneimpaan sahaan Consolis Parman betonielementit

Maailman moderneimpaan sahaan Consolis Parman betonielementit

Kuva: Metsä Fibre

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on aloittanut uuden mäntysahan rakentamisen Raumalla. Suurinvestoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa. Consolis Parma toimittaa kohteen rungon betonielementit. Tilaajana on hankkeen rakennusurakoitsija Skanska Talonrakennus Oy.

Raumalla rakenteilla oleva uusi mäntysaha on Suomen kaikkien aikojen suurin sahainvestointi. Consolis Parman toimitus sisältää kohteen rungon pilari-, palkki- ja laattaelementit.

”Rakennuksen runkoelementit ja välitasot ovat betonielementtirakenteisia ja yläpohja puurakenteinen. Tällaiseen hybridiratkaisuun päädyttiin tilaajan suunnittelun ja pitkän kokemuksen perusteella”, sanoo työpäällikkö Petri Puputti Skanska Talonrakennus Oy:sta.

”Betonielementtitoimittajavalinnan perusteena oli kilpailukykyinen hinta ja toimituskokonaisuuden sopiminen toimittajan tuotantoon. Toimitusvarmuudella on ratkaiseva merkitys hankkeen toteuttamisessa, mikä edellyttää toimittajalta avoimuutta ja kehityshakuista otetta”, Puputti lisää.

”Jo suunnittelun alkuvaiheessa on ideoitu yhdessä ratkaisuja, joilla tehostetaan rakentamista työmaalla ja parannetaan työturvallisuutta. Esimerkiksi yläpohjapalkkien kiinnitysosat asennetaan pilarielementteihin valmiiksi jo betonielementtitehtaalla”, Puputti jatkaa.

Betonielementtien toimitukset alkavat lokakuussa ja valmistuvat kevättalvella 2021. Sahan on tarkoitus käynnistyä syksyllä 2022.

Uusi saha työllistää satoja

Rauman uuden mäntysahan rakentamisen työllisyysvaikutuksen arvioidaan olevan noin 1500 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan saha työllistää suoraan noin sata henkilöä ja suorassa arvoketjussa noin 500 henkilöä.

Vuotuinen Suomesta hankittavan tukin käyttö sahalla on noin 1,5 miljoonaa kuutiota.

Lue lisää Rauman sahasta

 

Lisätietoja:

Markus Marttinen, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 529 5286
markus.marttinen@consolis.com

Petri Puputti, työpäällikkö, Skanska Talonrakennus Oy
puh. 0400 114 142
petri.puputti@skanska.fi