LeaseGreen-kumppanuus kiihdyttää Consolis Parman energiatehokkuustoimia

LeaseGreen-kumppanuus kiihdyttää Consolis Parman energiatehokkuustoimia

Consolis Parma ja LeaseGreen ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on vauhdittaa energiatehokkuustoimenpiteitä Parmalla. Yhtiö tavoittelee päästöjensä pienentämistä viidellä prosentilla vuosittain ja niiden puolittamista vuoteen 2035 mennessä. Energian käytön tehostaminen betonielementtien tuotannossa ja kiinteistöissä on merkittävässä roolissa tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Consolis Parman vastuullisuusohjelma PARMA Concrete CareTM kattaa sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuullisuuden osa-alueet. Yhtiön tavoite on leikata omia päästöjä viisi prosenttia vuosittain ja puolittaa ne vuoteen 2035 mennessä. Parma on ollut mukana valtakunnallisessa energiatehokkuussopimuksessa jo vuodesta 2016 lähtien.

Valtakunnallisen energiatehokkuussopimuksen tavoitteena on saavuttaa 3,3 GWh energiansäästö vuoteen 2025 mennessä. Säästötoimien osalta Parmalla ollaan edellä tavoitevauhtia ja vuodelle 2025 asetettu tavoite on jo ylitetty 16 prosentilla.

”Energia-asioita on pidetty meillä jatkuvasti esillä ja saavutetut säästöt ovat pääosin toteutuneet erilaisten pienten käytännön toimenpiteiden ansiosta. Haluamme kiihdyttää energiansäästötoimenpiteitä entisestään. Uskomme vahvasti, että kumppanuus LeaseGreenin kanssa antaa hyviä eväitä kokonaisvaltaiseen energianhallintaan”, kertoo Consolis Parman kehityspäällikkö Hannu Rannanjärvi.

”Toimimme 13 paikkakunnalla Suomessa ja olemme seuranneet energiatehokkuuttamme suhteessa tuotantomääriin liukuvan 12 kuukauden jaksoissa. Seurantadata on näyttänyt, miten kunkin toimipisteen energiankulutus on kehittynyt. Osaavan kumppanin tuella haluamme leikata niin tuotannon kuin tehdaskiinteistöjemme energiakäyttöä. Samalla tavoitteenamme on myös parantaa työskentelyolosuhteita”, Rannanjärvi jatkaa.

Etähallintaa ja hallittuja energiainvestointeja

Energiankulutukseen voi jokainen vaikuttaa omilla toimenpiteillään. Laitteiden, koneiden ja valaistuksen järkevällä käytöllä voidaan vähentää energiankulutusta niin toimistoissa kuin tehtaissakin.

Etähallinnalla tarpeetonta kulutusta voidaan hallita paremmin ja asiantuntijapalvelun avulla energiainvestointeja voidaan kohdentaa järkevästi.

”Parmalla on tehty hyvää työtä energiatehokkuuden parantamiseksi jo pitkään. Me perehdymme perusteellisesti yhtiön toimintaan, jo suoritettuihin parannuksiin ja tehdaskiinteistöihin. Tämän kartoituksen pohjalta etsimme tilanteeseen parhaiten sopivat vaihtoehdot ja laadimme yhdessä suunnitelmat niiden toteuttamiseksi”, sanoo asiakkuuspäällikkö Kalle Myllyaho LeaseGreeniltä.

”Energiatehokkuutta tulee kehittää käsi kädessä kiinteistöjen muun kehittämisen ja yhtiön liiketoiminnallisten tavoitteiden kanssa. Teemme kaikkemme, jotta Parma saa kaiken hyödyn irti pitkästä kokemuksestamme, alan huippuosaamisestamme ja kehittämästämme teknologiasta”, Myllyaho jatkaa.

Lue lisää LeaseGreenin energiatalousosaamisesta täältä ja Parman ympäristötavoitteista täältä.

 

Lisätietoja:

Hannu Rannanjärvi, kehityspäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 062 8669
hannu.rannanjarvi@consolis.com

Kalle Myllyaho, asiakkuuspäällikkö, LeaseGreen Suomi Oy
puh. 040 511 6588
kalle.myllyaho@leasegreen.com