Länsisataman pysäköintitalon runkotoimitus Consolis Parmalta

Länsisataman pysäköintitalon runkotoimitus Consolis Parmalta

Consolis Parma toimittaa Helsingin Länsisatamaan rakennettavan 730-paikkaisen Royal Park -pysäköintitalon betonielementtirungon. Runkotoimituksen tilaaja on Jätkäsaareen sijoittuvan hankkeen rakennustöistä vastaava YIT. Valmiin pysäköintitalon ylläpidosta ja toiminnasta tulee huolehtimaan Helsingin Satama.

Pysäköintitalotoimitus perustuu Parman pysäköintitalot -ratkaisuun ja siihen sisältyy runko- ja tuotesuunnittelun sekä betonielementtien valmistuksen lisäksi myös kuljetukset, asennukset ja liittovalut.

”Tällaisen vilkkaassa kaupunkiympäristössä toteutettavan suuren pysäköintitalon rakentamisessa logistiikka on pääroolissa ja yhteistyökumppaneiden luotettavuus korostuu ympäristö-, työturvallisuus-, aikataulu- ja laaturiskien minimoimiseksi. Uskomme Parman kykyyn vastata tähän haasteeseen ja suoriutua osuudestaan mallikkaasti”, sanoo yksikönjohtaja Petri Saarinen YIT Suomi Oy:sta.

”Olemme viime vuosina toteuttaneet useita samaan konseptiin perustuvia pysäköintitalohankkeita hyvässä kumppanuushengessä Parman kanssa. Kun toimittaja vastaa koko tuoteosan toimituksesta ja rungon suunnittelusta, voidaan ratkaisuja kehittää yhteistyössä ja riittävän varhaisessa vaiheessa”, kertoo kohteesta vastaava työpäällikkö Joonas Kalliomäki.

”Pysäköintirakennuksen runkotoimitus on selkeä kokonaisuus, joka alkaa perustuksilta ja päättyy valmiisiin pysäköintikansiin. Tällainen kokonaisratkaisu on sopimusteknisesti ja myös työmaan sujuvuuden kannalta selkeä paketti”, Kalliomäki selventää.

Pysäköintitalon betonielementtien asennukset ovat juuri alkaneet ja rakennus otetaan käyttöön alkuvuodesta 2021.

Lue lisää YIT:n uutisesta

 

Lisätietoja:

Markku Rotko, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 020 577 5533
markku.rotko@consolis.com

Petri Saarinen, yksikönjohtaja, YIT Suomi Oy Infrapalvelut, rakennustekniset työt
puh. 0400 935 182
petri.j.saarinen@yit.fi

Joonas Kalliomäki, työpäällikkö, YIT Suomi Oy Infrapalvelut, rakennustekniset työt
puh. 050 390 2491
joonas.kalliomaki@yit.fi