Lähes 300 asunnon kokonaisuus Niittykallioon Consolis Parmalta

Lähes 300 asunnon kokonaisuus Niittykallioon Consolis Parmalta

Consolis Parman toimituksiin perustuva, 273 uutta asuntoa ja viisi asunto-osakeyhtiötä käsittävä kortteli on noussut Espoon Niittykummun metroaseman läheisyyteen. Yhteistyö urakoitsijana toimineen Hartelan kanssa on sujunut kitkattomasti ja työn alla on jo kokonaisuuden viimeinenkin osa, yhtiön omaperusteinen asunto-osakeyhtiö Espoon Kehrä.

Niittykummuntien varteen nousevan, suuren viiden taloyhtiön kokonaisuuden rakentaminen on toteutettu yhtäjaksoisesti Hartelan hankekehityksen laatimien suunnitelmien pohjalta.

Consolis Parman toimitukseen ovat kuuluneet kaikki asuinrakennusten sekä koko yhtiötä palvelevan autohallin betonielementit. Valkoisuutta hohtavat julkisivut on toteutettu PARMArappaus – ratkaisulla ja talotekniikka kulkee Parman tekniikkahormielementeissä.

”Suuren, kerralla rakennettavan hankkeen rakentamisessa toteutusriskien minimointi, laatu ja toimiva yhteistyö materiaalitoimittajan kanssa ovat ensisijaisen tärkeitä. Päädyimme kestävään betonielementtiratkaisuun kustannus- ja aikataulusyistä. Parman valinta toimittajaksi oli luontevaa kustannustehokkaan kokonaisratkaisun ja pitkäaikaisen yhteistyömme pohjalta”, sanoo tuotantojohtaja Janne Alakomi Hartela Etelä-Suomi Oy:sta.

”Parhaat suunnitteluratkaisut toteutukseen on haettu yhteistyössä suunnittelijoiden, Parman asiantuntijoiden, Hartelan hankekehityksen ja tuotannon kanssa. Toimittajan omilla ratkaisuilla on lisäksi tehostettu rakentamista työmaalla”, jatkaa Hartelan hankekehitysjohtaja Johanna Palosaari.

”Valmiiksi eristettyjen ja pohjarapattujen julkisivuelementtien ansiosta sisätyövaiheeseen päästään nopeasti. Rapattu julkisivu on tyylikäs ja sopii alueen arkkitehtuuriin mainiosti. Myös valmiiden tekniikkahormielementtien käyttö sujuvoittaa rakentamista työmaalla ja vähentää esimerkiksi vaivalloisia muotituksia”, Alakomi lisää.

Alueen muut rakennuttajat ovat olleet Espoon Asunnot, Kojamo ja Icecapital. Korttelin yhtiöistä ensimmäinen valmistuu syksyllä 2021. Viimeisenä aloitetun yhtiön, Espoon Kehrän on määrä valmistua syksyllä 2022.

Lue lisää Espoon Kehrän asunnoista täällä

 

Lisätietoja:

Satu Parikka, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 020 577 5525
satu.parikka@consolis.com

Janne Alakomi, tuotantojohtaja, Hartela Etelä-Suomi Oy
puh. 050 538 9452
janne.alakomi@hartela.fi

Johanna Palosaari, hankekehitysjohtaja, Hartela Etelä-Suomi Oy
puh. 040 519 5860
johanna.palosaari@hartela.fi