Kuopion taidelukioon Consolis Parman elementtirunko

Kuopion taidelukioon Consolis Parman elementtirunko

Kuva: NCC Suomi Oy

NCC Suomi Oy on tilannut Kuopion ydinkeskustaan rakennettavan uuden taidelukio Lumitin rungon betonielementit Consolis Parmalta. Arkkitehtikilpailuun ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy:n suunnitelmaan perustuvassa toteutusratkaisussa betonia jää näkyviin paljon. Kohde toteutetaan Terve talo -työmaan kriteereitä noudattaen.

Kuopion taidelukion rakennustyöt ovat jo käynnissä. Parman elementtitoimitukseen kuuluvat kohteen pilari-, palkki- ja laattaelementit sekä kanaalien betonielementit.

”Betonielementtirungolla saadaan tässä kohteessa toteutettua arkkitehtuurin edellyttämät tilatarpeet asetettujen kustannusten puitteissa. Etenkin pitkien jännevälien toteuttamiseen jännitetyt betonirakenteet sopivat hyvin. Betoni on kaunis materiaali ja sitä jää tässä kohteessa paljon näkyviin”, sanoo hankintapäällikkö Ritva Toivakainen NCC Suomi Oy:sta.

”Betonielementtivaihtoehdon ansiosta rakentamisaikataulu pysyy kohtuullisena ja keskellä talvea pystytettävän rungon osalta sääriskit ovat hallinnassa. Myös betonirungon palosuojaustarpeet ovat myös vähäisemmät kuin joidenkin rakennusosien osalta tarkastellut muut vaihtoehdot”, Toivakainen lisää.

”Taidelukiossa hyvä akustiikka ja ääneneristys ovat tärkeitä. Jo suunnitteluvaiheessa nämä asiat on otettu huomioon ja betonin hyviä ominaisuuksia on hyödynnetty laadukkaan ja häiriöttömän opetuksen takaamiseksi”, Toivakainen jatkaa.

Betonielementtien toimitukset alkavat sydäntalvella 2021 ja Kirkkokadulle Kuopion keskustaan rakennettavan taidelukio Lumitin on määrä valmistua kesällä 2022.

Tutustu taidelukion rakentamiseen NCC:n projektisivulla täällä.

Teatteri-, tanssi- ja yhteiskäyttötiloja taiteen edistämiseksi

Uuteen taidelukio Lumitiin tulee uudet tilat 600 oppilaalle ja noin 50 työntekijälle. Rakennukseen tehdään teatteri-, liikunta- ja tanssisaleja sekä naapurissa sijaitsevan Kuopion Musiikkikeskuksen kanssa yhteiskäyttöön tulevia tiloja.

Lue lisää taidelukio Lumitin toiminnasta täältä.

 

Lisätietoja:

Markus Marttinen, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 529 5286
markus.marttinen@consolis.com

Ritva Toivakainen, hankintapäällikkö, NCC Suomi Oy
puh. 010 507 5293
ritva.toivakainen@ncc.fi