Krista Pärmäkosken Amerikan tuliaisina rentoutta alkavaan kisakauteen

Krista Pärmäkosken Amerikan tuliaisina rentoutta alkavaan kisakauteen

Yhdysvalloista kuukauden pituiselta treenileiriltä viikonloppuna palannut Consolis Parman kumppaniurheilija Krista Pärmäkoski kertoi hyväntuulisena kuulumisistaan tänään Tampereella. Uran jatkamista keväällä pitkään pohtinut huippuhiihtäjä on harjoitellut kesäkauden uudella tavalla vastaten itse peruskestävyystreeneistä päivän vire huomioiden. Kauden päätavoitteeksi on asetettu Tour De Ski.

Pärmäkosken kauden 2023-2024 harjoitusmäärätavoite on 850 tuntia ja kunnon rakentamisessa kovan tason suorituskykyä haetaan jo joulukuulle päätähtäimen ollessa Tour de Ski vuodenvaihteessa. Harjoittelussa on sovellettu uutta ratkaisua, jossa hiihtäjän henkilökohtainen valmentaja Matti Haavisto on laatinut viikko-ohjelman harjoitusmääristä sekä päivittäisistä teho- ja voimaharjoituksista. Urheilija on itse päättänyt peruskestävyystreenien toteutuksesta.

”Uran jatkamispäätöksen jälkeen tuntui luontevalta tehdä muutoksia uuteen kauteen valmistautumisessa. Harjoittelin kisakauden jälkeen toukokuussa itsenäisesti ja sain olla rauhassa omien ajatusteni kanssa Pohjois-Suomen aurinkoisilla kevätladuilla. Tuon omatoimitreenijakson jälkeen fiilikset olivat niin hyvät, että päätimme jatkaa samalla systeemillä”, kertoi Krista Pärmäkoski urheilijan mediatilaisuudessa Tampereella.

”Valmentajan laatiman viikko-ohjelman harjoitusmäärät rytmittävät treenaamista, mutta vapaus pk-treenien toteuttamiseen on tuonut rentoutta tekemiseen. Nyt tuntuu siltä, että kympin lenkin voi vetää milloin vaan ja olen jopa oppinut nauttimaan juoksemisesta, mikä ei aina ole ollut niin”, Krista naurahtaa.

Jenkkimaajoukkueelta sparrausta ja kielikylpyjä

Uuteen kisakauteen valmistautumisessa pääpaino on perinteisesti ollut korkean paikan harjoittelussa. Tänä vuonna Pärmäkoski vaihtoi heinäkuun leirit kotioloihin ja syksyn toinen leiripaikka löytyi poikkeuksellisesti rapakon takaa.

”Idea leiristä Yhdysvalloissa lähti itämään jo keväällä, kun keskustelimme asiasta jenkeissä vaihdossa olleen ystäväni kanssa. Pian alkoi tuntumaan siltä, että tämähän toteutetaan ja kun Riitta-Liisa lupautui treenikaveriksi, niin päätös Amerikan leiristä syntyi pikavauhtia”, Krista kertaa.

”Olosuhteet ja syyssää Utahissa olivat aivan loistavat. Sain leiriltä juuri sellaista vaihtelua, jota moneen kertaan koluttujen Euroopan kohteiden jälkeen kaipasin. Yhteistreenit jenkkimaajoukkueen kanssa olivat antoisia ja sain myös paljon itseluottamusta englannin kielen käyttämiseen, kun muuta yhteistä kieltä ei ollut”, Krista jatkaa.

Pärmäkosken kisakausi alkaa perinteisillä Oloksen tykkikisoilla Muoniossa marraskuun puolivälissä ja maailmancup starttaa Rukalla marraskuun lopulla. Krista on ollut Consolis Parman kumppaniurheilija vuodesta 2017 lähtien.

Lisätietoja:

Aki Pajunoja, Kristan manageri
puh. 040 742 4927
aki.pajunoja@gmail.com

Petri Kähkönen, markkinointipäällikkö, Consolis Parma
puh. 0400 580 356
petri.kahkonen@consolis.com