Koronatilanne saattaa aiheuttaa hetkellisiä häiriöitä betonielementtien toimituksiin

Koronatilanne saattaa aiheuttaa hetkellisiä häiriöitä betonielementtien toimituksiin

Maailmalla ja Suomessa aggressiivisesti leviävä koronaviruksen omikronvariantti on näkynyt lisääntyneinä tartuntatapauksina ja poissaolojen kasvuna myös Consolis Parmalla. Yhtiössä on koko pandemian ajan noudatettu sekä viranomaisten että yhteistyössä työterveyshuollon kanssa laadittuja yhtiön omia ohjeita viruksen leviämisen hidastamiseksi ja sujuvan tuotannon varmistamiseksi. Ajankohtaisen ennennäkemättömän korkean tautiaallon aikana mahdollisiin viivästyksiin on syytä varautua.

Toistaiseksi koronaviruksesta aiheutuneet poissaolot eivät ole aiheuttaneet häiriöitä Parman toimituksiin. Sujuvat toimitukset on varmistettu ennakoivilla viruksen leviämistä estävillä toimenpiteillä sekä muutostilanteiden hallinnalla esimerkiksi siirtämällä tuotantoa tehtaalta toiselle.

”Tartuntatilanne vaihtelee paikkakunnittain ja laaja tehdasverkostomme on auttanut tilanteen hallinnassa ongelmatilanteissa. Henkilöstömme ja sidosryhmiemme terveyden turvaaminen on meille ykkösasia ja pyrimme tässä tilanteessa kaikin tavoin huolehtimaan betonielementtien toimituksista sopimustemme mukaisesti työmaille”, sanoo suunnittelu- ja projektijohtaja Anssi Vartiainen.

”On selvää, että mahdolliset laajat yhtäaikaiset tartunnat ja viranomaisten määräämät karanteenit vaikuttavat yksittäisellä tehtaalla hetkellisesti toimituskykyyn. Tällaisissa häiriötilanteissa tiedotamme mahdollisista muutoksista projektikohtaisesti ensi tilassa” Vartiainen jatkaa.

Toimitusaikataulujen täsmällisyys tärkeää

Toimitusaikataulujen, asennuslohkojen ja betonielementtien toimitusjärjestyksen aikataulutietojen oikeellisuus on akuutissa tautitilanteessa ensiarvoisen tärkeää. Täsmällisillä tiedoilla ja ajantasaisella tuotannonsuunnittelulla madalletaan toimitusriskien toteutumismahdollisuutta.

”Sujuvien toimitusten varmistamiseksi tuotannonsuunnittelussa tulee aina olla ajantasainen tieto kohteen rakennusaikataulusta. Siksi on erityisesti nyt tautihuippuviikkoina tärkeää, että projektinhoidon henkilöstöllemme ilmoitetaan välittömästi, mikäli ennalta sovitut aikataulut muuttuvat”, Vartiainen korostaa.

”Mahdollisten viivästysten osalta noudatamme sopimuksiamme ja niissä määriteltyjä ehtoja. Ollaan varovaisia ja pidetään yhdessä peukkuja, että tilanne normalisoituu nopeasti ja pääsemme palaamaan normaaliin työrytmiin tehtailla ja työmailla pikaisesti”, Vartiainen päättää.

Olethan yhteydessä projektisi yhteyshenkilöön aikataulutietojen varmistamiseksi. Parman projektinhallinnan yhteystiedot löydät täältä.