Kaukolämpöön siirtymisellä 250 000 kilon päästöleikkaus Kotkassa

Kaukolämpöön siirtymisellä 250 000 kilon päästöleikkaus Kotkassa

PARMA Concrete CareTM –vastuullisuusohjelman mukaisesti Consolis Parman tavoitteena on puolittaa yhtiön päästöt vuoteen 2035 mennessä. Energiankäyttö ja energiatehokkuus ovat tärkeässä osassa tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Yhtiön Kotkan tehtaalla siirtyminen ympäristöystävälliseen Toivo-kaukolämpöön pienentää päästöjä peräti 250 000 kiloa vuodessa.

Kotkan Jylpyssä sijaitseva Parman betonielementtitehdas vaihtoi syyskuussa 2022 Kotkan energian Toivo-kaukolämpöön. Tuotantotilojen lämmitykseen käytettiin aikaisemmin maakaasua ja kokemukset ensimmäisen vuoden jälkeen ovat vakuuttavia.

”Vaihto paikalliseen, uusiutuvalla energialla tuotettuun kaukolämpöön on vastuullinen valinta. Muutoksen myötä myös päästömme Kotkan tehtaalla ovat vuositasolla 250 000 kiloa aikaisempaa pienemmät”, iloitsee Consolis Parman Kotkan tehtaan tehdaspäällikkö Saila Janhunen.

”Tutkimme eri lämmitysvaihtoehtoja ja totesimme, että kaukolämpö soveltuu tarpeisiimme parhaiten ja on turvallinen valinta. Kotkan Energian toiminta on vakaalla pohjalla ja kaukolämpöön vaihdon myötä kunnossapidon tai laitteiston huollon investointeihin ei juurikaan tarvitse varautua”, selventää hankintainsinööri Ville Pajukoski Consolis Parman hankintaosastolta.

Etähallinnalla maksimoidaan säästöt

Tasainen, lähellä tuotettu lämpö on jo ensimmäisen vuoden vertailuarvojen perusteella yllättänyt positiivisesti. Pajukoski ja Janhunen kertovat, että kokonaislämpömäärää on nyt helppo tutkia ja lämmöntarvetta voi nykyaikaisesti säätää etähallinnan avulla.

”Päästöjen vähentämisen osalta tavoitteet tulevat kiristymään entisestään tulevaisuudessa. Kotkan Energialla on hyvä ja ajantasainen, nykytekniikkaa hyödyntävä ote tekemisessä. Lisäksi kaukolämmön etävalvontalaitteet tuovat teknistä turvaa”, Pajukoski ja Janhunen päättävät yhteistuumin.

Toivo-kaukolämpö syntyi suurteollisuuden tarpeisiin vuonna 2020. Kotka on ollut ensimmäisten joukossa ympäristöystävällisen kaukolämmön tuottaja.

Lue lisää Consolis Parman ympäristötavoitteista ja -vastuullisuudesta täältä.

 

Lisätietoja:

Saila Janhunen, tehdaspäällikkö, Consolis Parma
p. 040 637 3659
saila.janhunen@consolis.com

Ville Pajukoski, hankintainsinööri, Consolis Parma
p. 040 357 2281
ville.pajukoski@consolis.com