Kalevan Palettiin Parman kokonaispaketti

Kalevan Palettiin Parman kokonaispaketti

Parma toimittaa Kalevan suositulle asuinalueelle Tampereella rakennettavan uuden asuinkortteli Paletin ensimmäisten rakennusten betonielementit. Tilaaja on Pohjois-Euroopan johtava asuntorakennuttaja Bonava.

Parman toimitukseen sisältyy asuinrakennusten ja pysäköintihallin elementtien lisäksi myös betonielementtien suunnittelu. Julkisivut toteutetaan PARMArappaus-ratkaisulla, jossa elementtisaumat eivät jää näkyviin.

”Ensimmäisenä alueelle nousee Paletti 1, johon tulee 82 uutta Bonava-kotia yhdeksään kerrokseen. Runkomateriaalin valintana betoni oli tässä kohteessa itsestäänselvyys”, kertoo yksikönjohtaja Hanna Marttila Bonava Suomi Oy:stä.

”Ontelolaattarakenteiset välipohjat toimivat käyttämämme valmiskylpyhuoneratkaisun kanssa. Myös julkisivujen teollinen rappausmenetelmä on urakoitsijalle toimiva valinta. Molemmilla ratkaisuilla parannetaan tekemisen tuottavuutta työmaalla”, Marttila jatkaa.

Valmistajan oma suunnittelu vähentää riskejä

Parman strategisena tavoitteena on tehdä omaan tuotantoon liittyvä suunnittelu itse vuonna 2020. Tuotevalmistajan oma suunnitteluspesialisti tuntee tuotannon tilanteen ja kommervenkit paremmin kuin ulkopuolinen suunnittelija.

”Valmistajan oma suunnittelu on tervetullut lisäpalvelu. Kokonaisvastuun kautta voimme vähentää omia riskejämme ja toimittaja voi tuoda osaamisellaan parhaat ratkaisut toteutukseen jo suunnitteluvaiheessa”, Marttila kiteyttää.

Asuinkortteli Paletin ensimmäisen talon rakentaminen on alkanut, ja toisen on suunniteltu alkavan kesällä. Asuntojen on määrä valmistua loppuvuodesta 2019.

Paletissa asukasta hemmotellaan uusilla palveluilla

Uuden korttelin toteutuksessa ovat mukana modernin asuinrakentamisen parhaat elementit. Keskeinen sijainti merkitsee hyviä kulkuyhteyksiä, etenkin kun ratikka aloittaa liikennöinnin vuonna 2021.

Pysäköintihallista on suora kulkuyhteys asuntoihin ja asukkaiden yhteiskäyttöön on tulossa kaksi autoa. Spa-henkisen taloyhtiön saunan yhteyteen tulee oma kuntoilutila ja posti kulkee näppärästi porrashuoneen SmartPost –automaatin kautta.

Lue lisää Paletista

Lisätietoja:

Salla Saikkonen, myyntipäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5216
salla.saikkonen@parma.fi

Hanna Marttila, yksikönjohtaja, Bonava Suomi Oy
Puh. 010 400 2216
hanna.marttila@bonava.com