K.J. Ståhlbergin koulun betonielementit Consolis Parmalta

K.J. Ståhlbergin koulun betonielementit Consolis Parmalta

Pohjois-Pohjanmaan Haapajärvelle rakennetaan uusi betonielementtirakenteinen alakoulu. K.J. Ståhlbergin koulu on mitoitettu yli 300 oppilaalle ja rakennukseen tulee myös kaupungin keskuskeittiö. Parma toimittaa kohteen betonielementit rakennustöistä vastaavalle Rakennusliike Sorvoja Oy:lle.

Parman toimitukseen kuuluvat kaikki uuden koulurakennuksen betonielementit. Suuri osa tuotteista valmistetaan yhtiön Haapaveden tehtaalla Haapajärven naapurissa.

”Koulun seinä-, laatta- ja runkorakenteet toteutetaan betonielementeillä. Esivalmistusaste on tässä kohteessa suuri, elementtejä on käytetty poikkeuksellisen paljon ja paikallavaluja on varsin vähän”, sanoo työpäällikkö Juha Sorvoja Rakennusliike Sorvoja Oy:sta.

“Sujuvan rakentamisen varmistamiseksi elementtitoimituksilta vaaditaan täsmällisyyttä. Odotamme elementtitoimittajalta myös joustavuutta hankkeen läpiviemiseksi ilman häiriöitä”, Sorvoja jatkaa.

Mittava investointi Haapajärvelle

Uusi K.J. Ståhlbergin koulu on merkittävä, yli 12 miljoonan euron investointi Haapajärven kaupungille. Koulu on mitoitettu 340 oppilaalle. Koulurakennukseen sijoittuvat myös sisäliikuntasali ja keskuskeittiö sekä oppilashuollon ja käsitöiden tilat. Rakennus on suunniteltu nykyaikaiseen pedagogiikkaan soveltuvaksi ja helposti muunneltavaksi.

”Tämä on Haapajärven historiassa ja mittakaavassa todella iso hanke ja tärkeä satsaus kaupungin tulevaisuuteen”, toteaa kaupunginjohtaja Juha Uusivirta YLEn uutisessa.

Kohteen elementtitoimitukset ovat juuri käynnistymässä ja koulun on määrä valmistua käyttöön syksyllä 2025.

(Uutisen kuva: Haapajärven kaupunki)

 

Lisätietoja:

Jari Kujanpää, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 701 6485
jari.kujanpaa@consolis.com

Juha Sorvoja, työpäällikkö, Rakennusliike Sorvoja Oy
puh. 044 507 3280
juha.sorvoja@sorvojaoy.com